Реформата в службите е важна, за да не се ползват

...
Реформата в службите е важна, за да не се ползват
Коментари Харесай

Божидар Божанов: Реформата в службите е важна, за да не се ползват за чадъри над криминални субекти

„ Реформата в службите е значима, с цел да не се употребяват за чадъри над престъпни субекти, да не се крие информация, да не се употребяват за дейни мероприятия, да не се употребяват за компромати “.

Това написа във Фейсбук депутатът от групата на „ Продължаваме промяната-Демократична Бългярия “ Божидар Божанов . Той добави, че дружно с Надежда Йорданова на няколко пъти са попитали ДАНС какъв брой преписки и производства при тях за корупционни практики на магистрати, само че не са получили подобен отговор . Публикуваме цялостния му коментар без редакторска интервенция:

„ Покрай „ Нотариуса “ с Надежда Йорданова попитахме ДАНС какъв брой „ преписки и производства “ има в ДАНС за корупционни практики на магистрати. ДАНС отговори, че няма пълномощия да се занимава с това.

Няколко дни след техния отговор в интернет се появи „ информация “ на ДАНС за корупционна процедура на магистрат от районната прокуратура. Зададохме втори въпрос, употребявайки терминологията от справката – дали ДАНС е правила оперативно-издирвателни и оперативно-технически мероприятия, свързани с корупционни практики на магистрати.

ДАНС още веднъж отговори, че няма пълномощия за това, не се занимава с магистрати и не може да ни даде информацията.

Но през вчерашния ден, на чуване в анкетната комисия за Митниците, ръководителят на ДАНС споделя, че „ 10 следователи, прокурори и съдии протичат в създаването на ДАНС за корупция в митниците “.

Сега, ДАНС могат да кажат „ ние не се занимаваме с магистрати, но до момента в който разследвахме контрабандата, се появиха едни десетина магистрати “. Но ние и за това ги питахме и те отхвърлиха да отговорят.

Реформата в службите е значима, с цел да не се употребяват за чадъри над престъпни субекти, да не се крие информация, да не се употребяват за дейни мероприятия, да не се употребяват за компромати.

И трети път ще зададем на ДАНС въпроса, в какъв брой техни разработки „ про тичат “ магистрати, в случай че това е терминологията, която те припознават “.

Източник: iskra.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР