Реформата в съдебната система се превърна в един от основните

...
Реформата в съдебната система се превърна в един от основните
Коментари Харесай

Иван Гешев: Благодарение на мен направиха правителство, а Алексей Петров му беше инженер

Реформата в правосъдната система се трансформира в един от главните цели на новото постоянно държавно управление. И стартира да намира необятна политическа поддръжка откогато започнаха трусовете в Прокуратурата. За връзките и зависимостите в правосъдната власт, за “делата на трупчета ” и готвените промени. Отговорите, които не чухме - от някогашния основен прокурор и първи, предварително освободен от поста - Иван Гешев.

Отмяната на възбраната за импорт на зърно от Украйна е значима за всеки един българин, тъй като това е обвързвано с продоволствието и това ще унищожи цялостен бранш в българската стопанска система. Подозирам, че това е направено за да се приватизира този бранш и да премине в един дребен кръг олигарси . Защото това беше един от дребното свободни бизнеси. Защо не пазиме българския бизнес – като Полша, като може би Унгария и Словакия, които може би ще забранят този импорт? Какви ще са следствията от всичко това? И какво зърно ще внасяме? Защитаваме ли нашите, български ползи? Явно, отговорът е „ не “.

Моето премахване е може би най-голямото излагане на правосъдната власт. Тогава споделих на сътрудниците си, че в случай че се наведат пред политическата мафия и тези, които нарекох „ политически отпадък “ – по този начин ги назовават 90% от българските жители – в никакъв случай повече правосъдната власт няма да може да се изправи. И това се случи – тя се наведе, беше овладяна от политиците и ще бъде употребена за всичко, което е належащо, в персонален интерес, а не в полза на жителите.

Това е първото толкоз съществено навеждане на правосъдната власт. Политиците постоянно са отричали, че се пробват да оказват въздействие, само че това е смисълът на разделянето на управляващите. В случая, тази власт беше овладяна. Благодарение на мен направиха държавно управление – очевидно доста съм уплашил всички политици.

Може би аз бях претекстът, а Алексей Петров беше инженерът на това, което той сглоби по-късно.

Аз не знам дали Висш съдебен съвет е бил овладян, когато ме назначи, само че в случай че аз бях подвластен от който и да е, аз още щях да съм основен прокурор .

Аз съм основният прокурор с най-успешен мандат. Не бих споделил, че пропагандното факсимиле „ каузи на трупчета “ е обективно.

Всички знакови каузи, мога да ги изредя, хора, които бяха недосегаеми, са в съд. Ако някой счита, че има „ трупчета “, да пита българския съд, за какво питате мен?

По тези каузи се е работила интензивно, в случай че цитирате „ Барселонагейт “. Защо мислите, че са бездействали? Ако „ Барселонагейт “ е на трупчета, какво се случва сега? Да, в този момент е на трупчета. Знаеха, че се работи интензивно по това дело и съгласно мен изтече информация към Борисов.

Може би съм единственият човек в страната, който не е имал право на отбрана. Явно доста бързаха, цялата група евродепутати бяха строени пред залата. Аз тези разкрития съм ги направил. Но не очаквайте от мен, когато цялостен живот съм спазвал закона, в този момент да го наруша и да има наказателна отговорност против мен

За наказаните политици задавайте въпроси на тези, от които зависи. В ие ме връщате към прокуратурата, която е затворена страница за мен.

Цялата страна, с една псевдореволюция на президента, се беше вторачила в прокуратурата и аз бях ангажиран да я пазя.

Мен ме е избрал Висш съдебен съвет, и Груев (Лазар Груев не е бил основен прокурор, а парламентарен арбитър – бел. ред.) и Велчев, бяха единствени претенденти, за какво единствено с моя избор имаше проблем? И Сарафов беше единствен. Защо с мен е проблем, с различен не, за какво преди беше проблем, че няма механизъм за основния прокурор, в този момент не е проблем? Той беше изработен персонално за мен.

За КТБ - по какъв начин да е леке нещо, което немски прокурори споделят, че това не може да влезе в съд… Кое е петното?

За Божков: питайте него (защо се е върнал) - сигурен съм, че той държи в боязън и послушание Борисов, и когато пристигна моментът, този боязън и послушание ще приключат .

Опитът за моето ликвидиране и последвалите по-късно, съгласно мен са свързани.

Ето, няма го основния прокурор, всичко оправи ли се, наред ли е?

С отегчение се отправям към политиката. Не знам дали ми имат вяра хората, доста хора не имат вяра и на социолозите, и на публицистите. Едва ли ще сме подготвени за локалните избори, само че работим и ще подкрепим мажоритарни претенденти.
Източник: euronewsbulgaria.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР