Реформата в пътната безопасност е комплексна. Трябва да има цялостна

...
Реформата в пътната безопасност е комплексна. Трябва да има цялостна
Коментари Харесай

Божидар Божанов: Един законопроект няма да спре войната по пътищата, но е крачка към реформите

„ Реформата в пътната сигурност е сложна. Трябва да има цялостна промяна, само че сега сме изправени пред провокации, които, в случай че би трябвало, ще решаваме на парче със законопроекти. “

Това съобщи депутатът от “Продължаваме Промяната-Демократична България ” Божидар Божанов, който е вносител на редица текстове , свързани с промени в Закона за придвижване по пътищата и Кодекса на труда . Внесените от него и депутати от ПП-ДБ промени в Закона за придвижване по пътищата взема решение част от проблемите – връчването на актове и фишове на хора, които дълго време ги натрупат и не заплащат. Такива водачи ще бъдат спирани и наложително ще им бъдат връчвани актовете и фишовете.

Божанов разяснява и законопроект, който занапред ще бъде направен. Той е обвързван с младите водачи, които до избран брой месеци от приемане на книжката при нарушавания ще имат избрани рестрикции, възнамеряват се и по-малко точки, както и да нямат право да карат мощни коли . Той подсети още, че предлага отпадане на синия ваучър и всички стикери по предното стъкло на автомобила.

Сред останалите оферти на ПП-ДБ е хартиената трудова брошура да бъде сменена от централизиран указател. Мерките за отбрана на данните би трябвало да бъдат много над междинните, безапелационен е Божанов.

„ Няма всички категории данни в Национален осигурителен институт и Национална агенция за приходите. Трябва да има стадий на дигитализиране на актуалните трудови книжки, с цел да получим архивните данни. Трудно е и тъй като има запори, процеси по служебното регистриране, доста е пъстра палитрата от хипотези. Надяваме се през 2026 година да забравим за главоболията с трудовите книжки “, сподели депутатът от ПП-ДБ.

Бившият министър на електронното ръководство разяснява и трусовете в прокуратурата като съобщи, че събитията от последните дни ясно демонстрират, че институцията има потребност от промяна.

“Скандалите, които станаха предходната седмица са неприемливи за правова страна, за страна от Европейския съюз. Това основният прокурор да упреква заместника си, заместникът да упреква основния, да се приказва за политически другари, за чадъри, за трупчета. Това е безусловно неприемливо и поставя фокуса върху нещо за което ние приказваме откогато сме основани като партия ” , добави той.

Източник: iskra.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР