Реформата в МВР не се случва. Има проблем не само

...
Реформата в МВР не се случва. Има проблем не само
Коментари Харесай

Николай Радулов: Има съпротива на вътрешно ниво за реформите в МВР

Реформата в Министерство на вътрешните работи не се случва. Има проблем освен в управническия състав, който не желае смяна, само че има и опозиция на вътрешно равнище – хората се тормозят дали при такива промени няма да отпаднат някои от извоюваните привилегии и обществени придобивки.

Това мнение изрази пред БНР проф. Николай Радулов, специалист по национална сигурност.

По време на служебното държавно управление мъчно могат да се вършат промени. Трябва да изчакаме постоянен екип, с цел да забележим дали някой ще се опита да направи прословутата децентрализация, която чакаме от 20 години, акцентира някогашният народен представител.

" Работата на терен е тежка, непривлекателна и относително неприятно платена. Тези чиновници, които би трябвало да са на открито, на улицата, които считаме, че би трябвало да ни пазят, последователно, един по един изчезват ", разясни той.

По думите му " най-вероятно е изгубена към една четвърт от състава на " Охранителна полиция ", която би трябвало да е на улицата " и в последна сметка заплащането е по-ниско, в сравнение с за работа на бюро.

" Главният прокурор стартира да се изживява като политическа фигура. Неговата активност е ориентирана повече към личен пиар ", уточни проф. Радулов.

Има доста сериозен проблем в бранш " Сигурност " - подценяват се актуалните технологии и цифровизацията в противодействието на престъпността, посочи още в разбора си проф. Николай Радулов.
Източник: eurocom.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР