Реформата на НСО се свежда до това националният омбудсман да

...
Реформата на НСО се свежда до това националният омбудсман да
Коментари Харесай

След като остана без кола, Мая Манолова открива приемна във влака

Реформата на НСО се свежда до това националният омбудсман да не разполага с кола и водач, които да употребява, с цел да бъде при жителите. Това съобщи Мая Манолова в утринния блок на бТВ.
 Манолова: Каузата на майките е най-чистата. Спрете гаврата с тях
Преди дни стана ясно, че през идната година по решение на финансовия министър Владислав Горанов се лишава служебният автомобил, с който пътува Манолова.

„ Проблеми от кабинет в София не се вземат решение ”, безапелационна беше тя.

Манолова акцентира, че в мненията си по трите бюджета за идната година не е повдигала въпроса, тъй като го счита за малък. Въпреки това тя уточни, че администрацията ѝ има две остарели „ баничарки ”, една от които не е в придвижване, както и една лека кола, с която би трябвало да се обикалят затвори, детски институции и гранични пунктове при експулсиране – и няма по какъв начин да смъкна сътрудниците си от колите.

А в плана за идната година пари за ново транспортно средство няма.

Затова и омбудсманът ще употребява публичен превоз, с цел да върви на изнесени приемни – и ще трансформира пътуванията си в срещи с жителите. Така на следващия ден тя ще е във влака София – Варна, който потегля в 6:55.



Във фейсбук Манолова разгласява разписанието на трена със следния текст:

" Скъпи другари, във вторник сутринта в 06.55 часа дружно с екипа ми се качваме на влака по линия София-Варна, където в първи вагон, второ купе ще създадем приемна за пътуващите. На фотографията е разписанието на гарите, където може да прецените на коя от тях ще ви е комфортно да се качите. Ако някой от вас желае да се запише авансово, може да го направи на тел: 02 81 06 955, само че не е наложително. "

Според нея сходен модел би трябвало да се схване и от другите институции, с цел да бъдат те по-близо до проблемите на хората.

Сред тези проблеми са измененията в застраховането и компенсациите за потърпевши при ПТП. Манолова разкритикува метода, по който значими оферти се внасят с промени сред 1 и 2 четене и без социална полемика. Освен това Манолова означи, че причинителят на злополуката може да бъде наказан да заплати огромно обезщетение и по този начин се повдига въпросът за какво изобщо заплаща „ Гражданска отговорност ”.

По сходен метод ръководещите работят за приемането на 30 закона, уточни публичният бранител.

Като евентуално наранени тя даде като образец стотиците ранно пенсионирани някогашни чиновници на силовите структури, които са в дейна възраст, само че няма да имат право да са държавни чиновници от началото на идната година – след решение без претекстове и спор.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР