Реформа няма. Има имитация, Реформа, ама без реформа. Промяна, ама

...
Реформа няма. Има имитация, Реформа, ама без реформа. Промяна, ама
Коментари Харесай

Полицаи и надзиратели: В сектор „Сигурност” е сигурна само несигурността

" Реформа няма. Има реплика ", " Реформа, но " без промяна ". Промяна, но още от същото ", " Само едно е несъмнено в бранш Сигурност - несигурността ", " С обещания затвори не се пазят " – гласят плакатите, които служители на реда и надзиратели от цялата страна издигнаха на митинга си в София, съобщи кореспондент на БГНЕС.

Протестът на двете най-големи синдикални организации в бранш „ Сигурност ” – СФСМВР и ССЗБ, стартира пред постройката на Министерството на правораздаването.

Исканията на протестиращите са за нарастване на заплатите. На митинга има служители на реда и надзиратели от София, Пловдив, Враца, както и от други градове на страната.

Цветан Михайлов, член на Управителния съвет на Синдиката на чиновниците на пандизите в България съобщи, че ръководещите би трябвало да проявят нужния разсъдък и в изискванията на политическа рецесия да създадат всичко належащо да одобряват по този начин значимата актуализация на бюджета, с която да изпълнят освен настояванията на ССЗБ и СФСМВР, само че и на други професионални публични групи, поради възходящата инфлация.

„ Исканията на този митинг остават същите, както бяха декларирани на митинга през месец февруари пред Народното събрание в една друга проява на неодобрение, още веднъж проведена дружно със Синдикалната организация на чиновниците в Министерство на вътрешните работи. Исканията са за нарастване на главните трудови хонорари с 25%, като този % към оня миг беше подложен като основа за начало на договаряния ”, акцентира той.

Михайлов съобщи, че една от осиновените аргументи за митинга е, че такива договаряния в продължение на няколко месеца не са били осъществени.

„ Другата е по този начин необятно оповестените промени, които досега само и единствено остават на думи. Определяме ги като реплика ”, показа той.

„ От друга страна, ние настояваме за промяна, само че тя да бъде всеобхватна, направена в ясни цели и периоди като задължения ”, акцентира Михайлов, като посочи, че желаната от тях промяна би трябвало да промени актуалното положение на структурите за сигурност. /БГНЕС
Източник: bgnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР