Реферско своеволие отне на България шанса да се бори за

...
Реферско своеволие отне на България шанса да се бори за
Коментари Харесай

Сърди ограби щангите ни, лиши Христов от бронз

Реферско безчинство лиши на България шанса да се бори за бронза в кат. 109 кг. на олимпиадата в Токио.

Щангистът Христо Христов бе ощетен в третия си опит на изтласкването, откакто съдиите признаха повдигането с 2:1 гласа, само че сръбският началник на журито Милан Михайлович провокира необяснимо преразглеждане, което приключи в ущърб на българина. Старши треньорът Иван Иванов незабавно подаде контестация, само че видео прегледът не промени несправедливото решение.

Така Христо Христов остана пети в крайното класиране, а при приет финален опит щеше да завоюва бронзов орден на олимпийските игри в Токио. Шампион с олимпийски връх 430 кг дуел стана узбекът Джураев, пред провалилия се любимец и международен рекордьор Мартиросан (Армения) с 423, бронзът бе за латвиеца Плесникс с 410 кг, а четвърти се подреди руснакът Наниев с 409 кг.

Резултатите на Христов: 185, 189 сполучливи и 192 несполучлив в изхвърлянето и 213, 219 сполучливи и вдигнати, само че незачетени 222 кг в изтласкването. Двубой – 408 кг за крайното пето място в класирането.

„ Ограбиха ме, сега съм извънредно отчаян и демотивиран, в този момент ще обърна внимание на фамилията си, ще си умря, само че ще се върна… Ще се върна по-силен и ще бъда на върха. Всички ще схванат скоро какъв брой мощни са българските щанги.

Нашият тим сега е доста добър и класен. Скоро ще върнем славата на българските щанги и ще покажем на света какво можем. Ще се върна скоро и ще си взема това, което ми лишиха през днешния ден.

Имах болки в коляното, от месец съм на обезболяващи, така че в този момент ми следва възобновяване и ще обърна повече време на фамилията си, “ сподели незабавно след края на надпреварата разчувстваният и извънредно отчаян Христов.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР