Реферите в Англия трябва да променят интерпретациите си на правилото

...
Реферите в Англия трябва да променят интерпретациите си на правилото
Коментари Харесай

В Англия забъркаха още по-голяма каша с правилата за засада след гола на Ман Сити

Реферите в Англия би трябвало да трансформират интерпретациите си на правилото за присъждане на засада в проблеми, сходни на този с гола на в дуела сред и. Такива указания са получили съдиите, а с тях са осведомени и всички 91 професионални клуба. Това е станало чрез писмо, изпратено от Премиър лийг и Английската футболна лига до клубовете.

Объркващото е, че самото предписание не се трансформира, а би трябвало да се промени интерпретацията му. Действайки съгласно правилника, Джон Мос присъди въпросния гол. В обстановката в 79-ата минута Родри бе в състояние на засада при едно подаване в половината на Вила. Испанецът се върна обратно и лиши топката от, след което незабавно откри Бернардо Силва, който осъществя. Въпреки че Родри се възползва от позицията си, правилникът бе безапелационен, че попадението би трябвало да бъде зачетено, тъй като преди неговата интервенция неприятелски футболист е играл съзнателно с топката. Този акт основава нова обстановка, друга фаза, в която Родри към този момент не е в състояние на засада. Общото усещане обаче бе, че испанецът незаслужено е получил преимущество в разногласието с Мингс, което е станало с помощта на нечистата му позиция. Затова от Асоциацията на съдиите в Англия са се свързали с Международния ръб на футболните асоциации (IFAB), който дефинира законите на играта. Двете страни са се съгласили, че в бъдеще тази съответна част от правилника би трябвало да бъде поправена. За момента обаче съдиите са получили следните указания, които би трябвало да оказват помощ в интерпретациите.

" Когато състезател, който е в състояние на засада, директно оказва влияние върху противник, който съзнателно играе с топката, съдийската бригада би трябвало да приоритизира опита за лишаване на топката на противника. По този метод нарушаването, което съставлява опит да " се попречи на съперника, влияейки на опцията му той да играе с топката ", се санкционира. "

По същото време обаче, в случай че играчът в засада получава топката след неверен пас, опит за изчистване или неакуратен удар на противника, то той не би трябвало да бъде наказван и възможното попадение остава.
Опитът за изясняване на обстановката обаче основава още по-голямо комплициране измежду съдиите, които по своя преценка би трябвало да дефинират по кое време една " фаза " минава в друга, и по кое време не, съгласно което би трябвало да решат дали има засада, или не. Остава и въпросът какъв брой дълго време състезател в позиция, като тази на Родри, би трябвало да изчака, преди да направи " легален " опит да завоюва топката.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР