Референдумът в украинските територии ще доведе до ескалация на конфликта ...

Референдумът в украинските територии ще доведе до ескалация на конфликта

Бивш зам.-министър на отбраната: Конфликтът в Украйна навлиза в много опасна фаза

Референдумът в украинските територии ще докара до ескалация на спора и навлизането му в доста рискова фаза. Това би означавало анексия на нови украински области. Разполагането на ядрен чадър над анексираните територии ще е най-безумното нещо, което може да се предприеме. Това би било доста рисково решение, разяснява някогашният зам.-министър на защитата ген. Атанас Запрянов в предаването „ Денят онлайн “ по Нова нюз.
Всичко по тематиката: Руската инвазия в Украйна 7130
„ Конвенционалоната война на Русия в Украйна в този момент се следи от страни от доста страни, само че възможна ядрена опасност няма да остави страните в света равнодушни. Ограничено потребление на ядрено оръжие не защищава останалите страни. Никой няма да се съгласи да се замърси от ядрените гърмежи в Украйна, тъй като ще се засегне ориста и на света “, предизвести той.

„ Провеждането на референдум в окупирана територия няма по какъв начин да се признае за законен. Има аргументи, с цел да се бърза и те са свързани с напредването на украинските сили.

Мобилизационната система на Русия е непокътната от руско време. Каква е тази военна опасност сега, която постанова да се усили военният състав на съветската войска с 300 000 военният състав, а и да има опасност с ядрено оръжие? Очевидно се цели по-широко разрастване на военните елементи в анексираните територии и даже завладяването на нови. Очаквам ескалацията да продължи до края на годината “, уточни ген. Атанас Запрянов.

„ Трябва да имаме ясна и безапелационна позиция, че би трябвало да се даде късмет на мира. Ако не се седне на масата, загубите и от двете страни ще са доста огромни “, разгласи военният специалист.

„ НАТО не е въвлечено в тази война. НАТО не желае война с Русия. Такава война може да се провокира от Русия, в случай че нанесе удар по територията на страна-членка на Алианса “, сподели още ген. Запрянов.

 

 

 

Източник: novini.bg


КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР


PromoMall.bg