Референдум за Велико народно събрание, което да преустрои парламентарната република

...
Референдум за Велико народно събрание, което да преустрои парламентарната република
Коментари Харесай

Референдумът на Слави Трифонов не успя, подписите не стигат

Референдум за Велико национално заседание, което да преустрои парламентарната република в президентска, няма да има.

Това стана ясно от обява на Слави Трифонов във фейсбук, с която той заяви, че не са се събрали задоволително подписи за осъществяване на самодейността.

Ние събрахме 145 193 подписа от българските жители - в България и на всички места по света. Те са незадоволителни по в този момент настоящия закон и в този момент подобен референдум няма да бъде иницииран “, написа водачът на Има Такъв Народ.

Законът изисква да се съберат най-малко 400 000 подписа, с цел да се инициира национално допитване. Тримесечният период за събирането им изтече през вчерашния ден.

Ние отворихме тематиката за това какво би трябвало да бъде политическото устройство на България. Защото настоящето устройство не работи добре и е належащо да има опция. И в случай че в този момент не се сформира държавно управление, или се сформира кратковременно и неработ ещо държавно управление, този път не ние, а хората сами ще издигнат тематиката за президентска република “, заключи Слави Трифонов.

От обявата му излиза наяве, че съгласно него 400 000 подписа са прекомерно високо условие за иницииране на референдуми, по тази причина в постоянното национално заседание Има Такъв Народ си сложи задача да работи за смяна в закона за директното присъединяване на жителите.
Източник: euronewsbulgaria.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР