Референдум за това дали Столичната община да вземе кредит за

...
Референдум за това дали Столичната община да вземе кредит за
Коментари Харесай

На ниво комисия: Няма да има референдум за изгарянето на отпадъци в София

Референдум за това дали Столичната община да вземе заем за 67 млн. евро, с цел да построи апаратура за изгаряне на модифициран боклук в " Топлоелектрическа централа София ", няма по какъв начин да се организира, тъй като общинските съветници към този момент са го одобрили с гласоподаване преди 6 месеца. Това се разбра от днешното съвещание на комисията по екология, която отхвърли предлагането на 15 съветници за провеждането на допитване по въпроса. Комисията по финанси и бюджет също отхвърли предлагането, написа " Дневник ".
Припомняме, че по-рано през октомври общински съветници от Българска социалистическа партия, " Глас национален ", " Зелените ", Симеон Славчев, " Нормална страна " и ДСБ внесоха отчет за искане на локален референдум в София по отношение на построяването на апаратура за горене на RDF боклуци в столицата.
След траяла съвсем 2 часа полемика в комисията по екология, в която вносителите и съветниците от ГЕРБ си разменяха обвинявания и причини в интерес на тезите си, с гласове 6 на 3 предлагането беше отхвърлено. Предстои то да бъде прегледано и на следващия ден на водещата комисия по локално самоуправление, само че изгледите решението да е друго са дребни.
Припомняме, че въпросите за допитването към столичани бяха:
1. Съгласни ли сте Столична община да изразходва 157 млн. евро, от които 67 млн. евро заем за създаване на инсталацията за изгаряне на RDF/изгаряне на боклуци?
2. Съгласни ли сте инсталацията за изгаряне на RDF/отпадъци да се построи в центъра на София, регион “Сердика”, бул. “История Славянобългарска”, на територията на Топлоелектрическа централа София?
3. Съгласни ли сте инсталацията за изгаряне на RDF/отпадъци да се построи до Завода за механично и биологично отнасяне на боклуци в местността “Садината” до село Яна?
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР