Референдум за приемането на еврото е невъзможен. България се задължава

...
Референдум за приемането на еврото е невъзможен. България се задължава
Коментари Харесай

Икономистът Атанас Кирчев: Референдум за приемането на еврото е невъзможен

" Референдум за приемането на еврото е неосъществим. България се задължава със самия контракт за Европейски Съюз – това е обвързване, императивно произлизащо от участието ни и всеки един референдум би означавал напълно експлицитно преди този момент да гласуваме за излизане от Европейския съюз. Който обаче въпрос към момента проруските пропагандатори не са подготвени да зададат на публиката. "
Това сподели в изявление за БНР икономистът и правист Атанас Кирчев.

" Не става дума за рационални причини, акцентът е върху страховете на българина. Тази тревога у българите е създавана систематично през последните 10 години, най-много от проруската агитация. Основните пропагандни тези на проруската агитация се употребяват като заготовки от локални играчи за локални цели ", съобщи Кирчев в предаването " Хоризонт до обед ".

В момента над 58-60% от българите към този момент са срещу въвеждане на еврото, което значи, че тази акция е сполучлива, означи Кирчев.
" Това не е инцидентна акция. Тя се провежда по буквара. "
Според Кирчев проведената наскоро кръгла маса в Народното събрание за изгодите и рисковете от въвеждане на еврото е " събитие по агитационен учебник " и вълна на съмнение е била " разпръсната в обществото " и тя към този момент ни залива. По думите му пропагандата е " стелт " технология, която е невидима и работи подсъзнателно.

" Пропагандата задейства страст, която или изцяло изключва или компрометира рационалното мислене. В случая тази пропагандна акция против приемането на еврото задейства страстта боязън, боязън от повишение на цени, от инфлация, от загуба на народен суверенитет, в тази ситуация и на паричен суверенитет. Хората да желаят да не се трансформира статуквото, да останем с българския лев, който е израз на нашия народен суверенитет. "

Къде щяхме да сме, в случай че България не беше във валутен ръб през последните 25 години?
" Ясно е, че де факто България от дълго време е " въвела " еврото, посредством привързването към немската марка през 1997 година На процедура България си служи с еврото от момента, в който то бе въведено през 2000-а година ", посочи специалистът.

Интегрираме се към мощна международна стопанска система, каквато е европейската. Не могат да се чакат нито инфлация, нито повишение на цените, безапелационен е икономистът.
" Няма да е инфлационен потрес, а еднократно, напълно едва повишаване и това е опитът на всички страни, които минаха преди нас по пътя към еврото. "

Руският дефолт бе значително изкуствено провокиран, той е фиктивен, софтуерен и алегоричен, означи още Атанас Кирчев.
" В някакъв смисъл беше противоположна контрапропаганда на Запада. "
Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР