Референдум за еврото би било грешно решение, заяви в предаването

...
Референдум за еврото би било грешно решение, заяви в предаването
Коментари Харесай

Атанас Пеканов: Референдум за еврото би било грешно решение

" Референдум за еврото би било неверно решение ", съобщи в предаването " Денят стартира с Георги Любенов " по Българска национална телевизия вицепремиерът по ръководство на европейските средства Атанас Пеканов.

 

По думите му времето за разбори от дълго време е минало и би трябвало България да се концентрира върху съответни дейности за влизане на страната ни в еврозоната.

 

" Във времена на турбуленции имаме потребност от усмиряване на пазарите. За служебното държавно управление не е доста ясно по какъв начин да вземе отношение по отношение на Бюджет 2023, това е работа на партиите. Ние като длъжностен кабинет имаме пълномощията да продължим към този момент стартиралите процеси, само че нямаме пълномощията да режем един или различен бранш или да задаваме повече средства за някой бранш ", добави Атанас Пеканов.

Законите по отношение на Плана за възобновяване би трябвало да се одобряват до края на годината, добави Пеканов и разясни, че България ще получи парите по първия транш през тази година.

 

" В момента топката е в ръцете на Европейската комисия, България е изпълнила всичко, което би трябвало да извърши, изпратени са всички документи. Първата сума по Плана ще пристигна в идващите седмици ", сподели още Атанас Пеканов.

 
Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР