Референдум за българския лев ще има, заяви лидерът на Възраждане

...
Референдум за българския лев ще има, заяви лидерът на Възраждане
Коментари Харесай

Костадин Костадинов: Депутатите нямат право да отхвърлят предложението за референдум, когато има повече от 400 хил. подписа

Референдум за българския лев ще има, съобщи водачът на „ Възраждане " Костадин Костадинов на брифинг пред служебния вход на Народното събрание. Според него депутатите нямат право да отхвърлят предлагането за референдум, когато има повече от 400 хиляди подписа. „ Единственото съображение, което имат, е, в случай че нарушава закона за осъществяване на референдумите, който споделя, че по към този момент влезнали в действие интернационалните контракти, референдуми не могат да се създават ", сподели Костадинов.

Според него народните представители са " паднали жертва " на личната си юридическа отпадналост, тъй като са нарушили закона и са основали юридически вакуум. „ Единственото решение е президентът да насрочи референдум " сподели Костадин Костадинов.

Вчера Народното събрание отхвърли предлагането на " Възраждане " за производство на народен референдум за опазване на българския лев. Повече от три часа продължи полемиката в пленарната зала по предлагането на " Възраждане " за референдум. От партията към този момент оповестиха, че ще сезират Конституционния съд.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР