Референдум против въвеждането на еврото в България в следващите две

...
Референдум против въвеждането на еврото в България в следващите две
Коментари Харесай

Референдум против еврото няма да има, реши Конституционният съд

Референдум срещу въвеждането на еврото в България в идващите две десетилетия, какъвто искаше партия " Възраждане ", няма да има. Конституционният съд (КС) удостовери решението на Народното събрание, който още предишното лято реши, че допитване по тематиката не е възможно по закон.

От " Възраждане " желаеха Конституционен съд да разгласи отхвърли от референдум " за опазване на българския лев " за противоконституционен. Той обаче дефинитивно реши разногласието в интерес на това да не се организира подобен. Единствено Янаки Стоилов от състава на Конституционен съд е " с изключително мнение " по тематиката, в допълнение мнение има и от Атанас Семов. Стоилов, с изключение на професор по право, е и някогашен депутат от Българска социалистическа партия, а Семов беше посочен за парламентарен арбитър от квотата на президента.

Пълният текст на решението, което оставя допитването срещу въвеждане на еврото в историята, към момента не е оповестен.

Докато Конституционен съд заседаваше, от " Възраждане " излязоха на митинг, в който желаеха " Народен съд за Конституционния съд ", възпламениха плашило, както и автомобил, ринаха тор пред постройката на Министерския съвет, в която се обитава и органът, предназначен да пази главния закон.

Мотивът на Народното събрание да отхвърли настояването за референдум, макар че Костадинов и партията му бяха събрали нугните за това подписи, беше, че законът не разрешава народът да се произнася по въпроси, свързани с интернационалните контракти, които България е подписала.

Договорът за участие на Европейския съюз е точно подобен документ, а въвеждането на единната европейска валута е част от него, въпреки и да не е споменат период, в който това би трябвало да се направи.

Една от задачите на актуалното държавно управление е България да влезе в Еврозоната през 2025 година За задачата страната би трябвало да дава отговор на макроикономическите условия за това, след които е и ниска инфлация.
Източник: boulevardbulgaria.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР