Редуан Лакдим, мъжът, който уби трима души в серия нападения

...
Редуан Лакдим, мъжът, който уби трима души в серия нападения
Коментари Харесай

Задържан е човек, свързан с нападателя във Франция, вероятно е жена

Редуан Лакдим, мъжът, който умъртви трима души в серия набези в югозападна Франция , е извикал " Аллах е популярен " и е твърдял, че " е войни к " на организацията Ислямска страна сега, в който влизал в супермаркет, в който взел заложници, съобщи Франс прес. Това заяви прокурорът на Париж Франсоа Моленс, който управлява следствието по случая и нормално се занимава в следствия на терористични офанзиви.
 
Моленс сподели, че нападателят е споделил, че е подготвен да почине поради Сирия . Поискал освобождението на свои братя по кауз а, преди да стреля по клиент и по чиновник на магазина, които са умряли на място. Според Молен с нападателят е бил прочут на органите на реда за радикализация поради връзките си със салафитските среди.

 
Властите го следили, само че не разкрили нищо , което да навежда на мисълта, че той съставлява непосредствена опасност.
 
Човек, споделял живота на нападателя, е бил задържан, добави Моленс. Става дума за жена , чието име не се оповестява.
 
Моленс разясни още, че нападателят е на 25 години. Той е бил роден в Мароко , сподели още прокурорът, съобщи Асошиейтед прес.
 
Според френски медии нападателят е имал френско поданство , съобщи ТАСС.

 
В офанзивите през днешния ден починаха 3 души, а 16 бяха ранени , заяви по-рано френският президент Еманюел Макрон . Заради нападенията светлините на Айфеловата кула в Париж през днешния ден угаснаха в памет на починалите, заяви кметицата на френската столица Ан Идалго, предадоха международните организации.
 
Отговорност за нападенията пое ИД.


 
Засега вътрешното министерство счита, че нападателят е работил самичък. Т ой бе премахнат от специфичните сили, атакували супермаркет, в който държеше за пленник жандармерист, разменил се преди този момент с жена, взета за пленник.
 
Жандармеристът е измежду ранените и се бори за живота си. Ранени са още един жандармерист, а преди този момент във второто отобщо трите набези, бе ранен и служител на реда.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР