редседателят на парламентарната група на ГЕРБ Даниела Дариткова обяви, че

...
редседателят на парламентарната група на ГЕРБ Даниела Дариткова обяви, че
Коментари Харесай

ГЕРБ събра необходимите подписи, внесе проекта за Конституция

редседателят на парламентарната група на ГЕРБ Даниела Дариткова разгласи, че внасят плана за нова Конституция откакто той е събрал нужния брой подписи.

Проектът е подсилен от ГЕРБ, Вътрешна македонска революционна организация, НФСБ, част от "Воля " и самостоятелни депутати.

Тръгваме дружно към Велико Народно заседание, оповестиха след договаряния ГЕРБ и Вътрешна македонска революционна организация.

Съпредседателят на ПГ "Обединени патриоти " Искрен Веселинов съобщи, че три тематики, поискани от Вътрешна македонска революционна организация, не влизат като запис в новия план на конституцията, само че ще бъдат подложени на референдум, който се планува да се организира дружно с изборите за Велико народно събрание.

Дариткова съобщи, че това е национално отговорно държание, законният метод. ГЕРБ има над 1,2 милион гласоподаватели, задно с тези на Вътрешна македонска революционна организация и НФСБ са над 1,5 милиона български жители, които са дали своят вот доверие на ръководещата коалиция.

Направени са промени в първичния план на ГЕРБ. Написан е увод както желаеха от „ Обединените патриоти”, разгласи Дариткова.

Проектът, която внасяме сега, няма съвсем нищо общо с първичния план, сподели Искрен Веселинов.

Малко по-късно ГЕРБ внесе в деловодството на Народното събрание план на нова Конституция и план на решение за привикване на Велико национално заседание. Проектът беше импортиран от ръководителя на Народното събрание Цвета Караянчева и Менда Стоянова, депутат и член на Изпълнителната комисия на ГЕРБ.
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР