Редовното заседание на Народното събрание е насрочено за 9 часа. В

...
Редовното заседание на Народното събрание е насрочено за 9 часа. В
Коментари Харесай

Депутатите приемат правила за избор на членове на СЕМ

Редовното съвещание на Народното събрание е планувано за 9 часа. 

В дневия ред на депутатите е разискване на план на решение за предприемане на дейности по отношение на установена заплаха от настъпване на неспособност за поддръжка на пътищата у нас от Агенция „ Пътна инфраструктура “. То е импортирано от Настимир Ананиев и група народни представители, като в претекстовете им се показва, че има риск да се стигне до преустановяване на поддръжката на републиканската пътна мрежа преди да бъдат определени новите реализатори и да се сключат контракти с тях. Със свое решение Народното събрание може да даде опция на АПИ да продължи да разпорежда по актуалните настоящи контракти за настоящ ремонт и поддържане до избора на нов реализатор. Става въпрос за 278 незавършени обекти - пътища, мостове.  Проекторешението планува пътната организация да заплати от бюджета за тази година 50% от всички финансови отговорности на организацията, зародили по изпълнените действия, възлагани на база на договорите за осъществяване и поддръжка на републикански пътища. През предходната и тази година са изпълнени, само че неизплатени действия по контракти за над 1 милиарда лв..

Комисията по културата и медиите е внсела за разглеждане и план за приемане на Процедурни правила за изискванията и реда за предложение на претенденти за двама членове на Съвета за електронни медии, показване и обществено обявяване на документите и чуване на претендентите. В проектодокументите е написана и процедурата за избор от Народното събрание. До средата на април парламентарните групи и депутатите ще могат да вършат оферти. Мандатът на София Владимирова и Розита Еленова изтича на 27 април.

Второ гласоподаване ще има и по законопроект за изменение и допълнение на Закона за пощенските услуги, импортиран от Андрей Гюров, Христо Иванов, Виктория Василева и Георги Свиленски. Документът бе признат на първо гласоподаване на 17 март. 
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР