Редовното правителство в последните дни на управление е похарчило няколко

...
Редовното правителство в последните дни на управление е похарчило няколко
Коментари Харесай

Ники и Асен похарчили милиарди за дни

Редовното държавно управление в последните дни на ръководство е похарчило няколко милиарда лв., което е довело вместо 9 милиарда лв. във фискалния запас да има 6 милиарда лв..

Повод за коментара му са думите на служебния финансов министър Людмила Петков, която през вчерашния ден, откакто пое поста, съобщи, че във фискалния запас има 6,680 милиарда лв. вместо оповестените от Асен Василев при предаването на властта 9, 900 милиарда лв..

„ Като сложите пенсионните фондове, нуклеарната сигурност – страната има под 2 милиарда лв., с които да разполага. Това ни е наследството. Ние като дясна консервативна партийка сме държали да има пари, мазнинка и запас в страната и да не се изхарчва всичко, което се изкарва “, обоснова се той.

Борисов поздрави служебния финансов министър, че е оставил на поста шефа на Национална агенция за приходите Румен Спецов.

„ Ако не бяха създали по този начин – единствено след една седмица с мощната им медийна поддръжка щеше да излезе, че няма пари нито за общините, нито за енергетиката, а не както сподели Асен Василев… Всъщност, проблемите са извънредно огромни “, безапелационен бе Борисов.

Депутатът от ПП-ДБ Стою Стоев дефинира като нечиста сделка изказванията за изчезналите 3 милиарда лв. и напомни позицията на Асен Василев.

„ Асен Василев излезе с позиция, че това е нечиста сделка, тъй като се гледа запасът към края на месеца, а не по средата на месеца – по кое време са осъществени всички заплащания и преди да са получени всички доходи “, сподели той.
Източник: plovdiv-online.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР