Редовно заседание провежда днес от 9 ч. в зала Гроссето“

...
Редовно заседание провежда днес от 9 ч. в зала Гроссето“
Коментари Харесай

Определят цените за такситата в Димитровград

Редовно съвещание организира през днешния ден от 9 ч. в зала „ Гроссето “ общинският съвет в Димитровград. 41 са докладните мемоари, включени в.

Сред акцентите са определянето на налога върху таксиметровия транспорт на пасажери и минималните и оптимални цени за километър пробег, актуализиране на програмата „ Димитровград на младите “, разпределяне на стипендии за даровити деца и младежи по общинската разпоредба и обезпечаване на финансиране за тях през 2023 година, финансиране на двойки, утвърдени за асистирана репродукция, както и основаването на две нови обществени услуги- „ Център за краткотрайно настаняване “ и „ Център за настаняване от фамилен вид за пълнолетни лица с деменция “.

Предстои димитровграските съветници да разясняват и плановете заподобряване качеството на атмосферния въздух, ремонт на театъра, благоустрояване на парк „ Марица “ и програмата „ Топъл обяд “.

Днес локалният парламент би трябвало да утвърди и резултатите от състезанието за шеф на „ Медицински център “, извоюван от доктор Емилия Милева.

Кметът Иво Димов още веднъж внася предлагането за даване за безплатно прилагане на части от парцели, общинска благосъстоятелност, за разполагане на рекламно – осведомителни детайли, на ФК „ Димитровград 1947 ”, което на миналата сесия бе отхвърлено.

Отпускане от бюджета на общината на 2000 лв. за поръчване, разработване и слагане на фундамент и гранитна паметна плоча на Ангел челник в землището на с. Бодрово в местността, наречена “Големия мочур ”, където е било скривалището на героя и неговата чета предлага общинският консултант Калина Монева.

Откриване на процедура за установяване на концесионер за строителство върху обект обществена общинска собственост- спортно игрище в с. Радиево с повърхност 25 469 м2 и едноетажна спортна сградаа там с повърхност 73 м2, ще разясняват също димитровградските съветници.
Източник: dnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР