Редовно хората носят завързан червен конец на едната си ръка.

...
Редовно хората носят завързан червен конец на едната си ръка.
Коментари Харесай

На коя ръка трябва да се върже червен конец и от какво предпазва

Редовно хората носят завързан червен конец на едната си ръка. Но не всички са наясно каква е неговата мощ. Принципно, бабите връзват червен конец по ръцете на дребните деца, като те настояват, че той ги пази от урочасване. Бременните дами пък имат вяра, че аленият конец ще донесе повече здраве и сполучливо раждане. Хората възприемат аления конец като талисман за здраве. Това поверие е много остаряло и никой не знае по какъв начин се е появило. Преди доста години хората са вярвали, че като си вържат конеца на ръката, злите сили и духове ще бягат надалеч от тях. Той се е слагал, с цел да защищава и от черни вълшебства, както и от неприятни и нелечими болести.
Когато се окачи червен конец върху животно, това се прави за по-плодородна година и за здрави и витални животни.
Малките деца, бабите и дядовците, булките и бременните е целесъобразно да си носят дребна алена гривничка, с цел да бъдат предпазени от всевъзможни отрицателни последици в живота си.
Ако някой има естествена хубост, наложително би трябвало да му бъде вързан конец с червен цвят, за да се отстрани завистта и неприятните очи на другите.
Хора, които неотдавна са претърпяли нещо неприятно, могат да излъчват подсъзнателно урочасване, без те даже да подозират за това. Затова е добре, когато поддържате връзка с тях, да сте предпазени и да си имате защитно алено конче на ръката.
Като традиция, аленият конец може да се върже на най-възрастния член на семейството, нормално от женски пол. А индивидът, който го връзва, би трябвало да мисли единствено положителни неща.
 Защо би трябвало да носите червен конец на ръката си? Защо би трябвало да носите червен конец на ръката си?
Със сигурност имате поня няколко познати или другари, които сте забелязвали, че носят червен конец на ръката си. По наблюдателните от...
Не се предлага червен конец да се върже от чужд човек, тъй като не е ясно какво ви мисли. Може да се окаже, че има неприятни намерения или излъчва отрицателна сила.
Какво се случва, когато конецът се скъса?
Това е знак, че може би сте били урочасани от някого и конецът е бил пропит с негативизъм. Скъсването му е симптом, че човек се е отървал от злото.
Има огромно значение на коя ръка се връзва аления конец
Поверие гласи, че е целесъобразно конецът да се завърже на лявата ръка на дамата, тъй като лявата половина е знак на женското начало. При мъжете той се слага на дясната ръка, тъй като въплъщава мъжествеността.
 6 метода да се предпазите от вълшебства и уроки 6 метода да се предпазите от вълшебства и уроки
В днешния актуален живот все по-малко хора имат вяра в поверия, урочасвания и черна магия. Дали тези похвати са изчезнали, или ние сме с...
Според друго вярване, конецът се слага на лявата ръка, тъй като единствено там той защищава от неприятните очи и злите вълшебства, а в случай че е подложен на дясната, тя би защитила човек от неговото безразсъдство.
Според източната просвета кабала, аленият конец е добре да е вързан на ръката отляво, тъй като злите неща се стоварват постоянно от лявата страна. Според тази просвета, конецът оказва въздействие върху човешката орис. Той защищава човек от злините, които дебнат на всички места.
Защо конецът би трябвало да е тъкмо с червен цвят?
Червеното символизира човешката кръв, която тече във вените. Червеният цвят е знак на силата и динамичността. То е обвързван със силата на индивида. Когато на някой му избива червенина по лицето, това е симптом на здраве. Религиите също употребяват червен цвят, който е доста почитан и постоянно е на респект.
Важно е да споделите написаното, с цел да научите някой ваш другар по какъв начин вярно да постави аленият конец.

Още от ЛЮБОПИТНО:

Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР