Редовният сезон в НБА вероятно ще се поднови на 31

...
Редовният сезон в НБА вероятно ще се поднови на 31
Коментари Харесай

Редовният сезон в НБА може да се поднови на 31 юли

Редовният сезон в НБА евентуално ще се възобнови на 31 юли, оповестява журналистът Шамс Чарания на страницата си в Twitter. Това решение са взели комисионерът на НБА Адам Силвър и бордът на лигата. Ако постоянният сезон продължи, всеки тим ще изиграе общо 72 мача на сезон вместо нормалните 82. Въпреки това се обмислят и варианти с възобновяването на сезона под формата на плейофи.

В същото време ESPN оповестява, че са останали едвам два разновидността за възобновяване на сезона в НБА. Повечето членове на лигата са се съгласили за вид с 22 тима, само че към момента не е изключено присъединяване на единствено 20 отбора. В началото на идната седмица ще се организира гласоподаване, което ще дефинира точния формат за остатъка от сезона.

Според предложения формат, постоянният сезон ще доиграят тимовете, които са зад плейофната зона от не повече от 6 мача. Това са Портланд, Ню Орлиънс, Сакраменто, Сан Антонио, Финикс на запад и Вашингтон на изток.

Сезонът в Националната баскетболна асоциация беше спрян на 11 март, откакто двама играчи на Юта Джаз дадоха позитивни проби за COVID-19. По това време тимовете бяха изиграли по към 65 от общо 82 мача от постоянния сезон.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР