Редовни полети от София до Букурещ стартират още това лято.

...
Редовни полети от София до Букурещ стартират още това лято.
Коментари Харесай

Балканите на един полет разстояние! Летим от София до Букурещ, Тирана, Солун и Скопие

Редовни полети от София до Букурещ започват още това лято. Авиолинията е част от портфолиото " Балкани “ на компания GullivAir, която в последните две седмици започва свои полети и до Скопие и Тирана. През лятото се чака да започва и линия до Солун. Линията към този момент е записана в лятната стратегия на Летище София.

Втората постоянна самолетна линия от програмата " Балкани “ София -Тирана започва на 2 април.

“Този полет е част от стратегията на компанията за нейното развиване. Още в първия ден, в който започнаха да се подвигат Коронавирус рестрикциите, започнахме да възвръщаме трафика на обособените страни, в които оперираме. Ще създадем всичко допустимо този артикул да бъде наличен за всички наши клиенти и ще се опитаме да създадем трафик сред Българи и Албания, какъвто за последните 10-15 години не е имало. Опитваме се да създадем нещо доста значимо – да дадем съгласуваност сред балканските страни. Късите полети е ниша, която никой в последните 20 години не е разработвал ", заяви след полета капитан Янко Иванов от GullivAir.

Проучванията на компанията демонстрират, че има голям интерес от страна на албанците към зимните ни курорти и СПА дестинациите у нас и по тази причина линията ще бъде целогодишна. Към момента до Тирана от София може да се стигне единствено с автобусен превоз, който пътува два пъти в седмицата или с кола. Времетраенето на това пътешестване обаче е над 8 часа, без в същото време да се включва престоя на границите.

" Сами видяхте - летим 1 час, вместо деветте часа, които са сред България и Албания. Има сериозен интерес към линията София - Тирана, има доста хора, които живеят и работят в двете страни и се постанова постоянно да пътуват освен по фамилни аргументи, само че и по бизнес. В момента компанията им чартърни полети до Тирана, които ще бъдат преобразувани в постоянната линия. Досега ни спираха COVID рестрикциите “, добави капитан Иванов.

От май линията София - Тирана ще бъде три пъти седмично.

София – Тирана за час и половина

От събота една от най-атрактивните и бързо разрастващи се туристически дестинации в Европа – Албанската ривиера, към този момент е на единствено час и половина полет от София. Това стана допустимо със стартиралата на 2 април постоянна директна линия на самолетната компания GullivAir от София до столицата на Албания – Тирана. Първият полет по трасето беше на цялостен потенциал и продължи тъкмо час и половина. Той беше посрещнат с воден салют от управлението на летището на Тирана " Майка Тереза “.

На церемонията по посрещането участваха изпълнителният шеф на GullivAir капитан Янко Иванов, посланикът на България в Албания Момчил Райчевски и шефовете на Летище София и летище " Майка Тереза “.

Полетите сред София и Тирана ще са два пъти седмично и ще се извършват в двете посоки в събота и в сряда. Това дава допустимо най-бързата алтернатива както за бизнеспътувания до Албания, по този начин и за лятна отмора на плажовете ѝ на Адриатическо море.

В събота полетът от София излетява от Терминал 2 в 14:30 часа и каца на летище " Майка Тереза “ в 15 часа локално време (16 часа българско). Отлита назад към България в 17:39 часа локално време от Албания и идва у нас в 20 часа българско време. В сряда излитането от София е в 14:15 часа, а кацането в Тирана в 14:45 часа локално време. Обратният полет е в 15:30 часа локално време и идва на Терминал 2 на Летище София в 18 часа.

Редовната самолетна линия София до Тирана е резултат на взаимните старания на българската самолетна компания, летищата в двете столици и комерсиалната работа (СТИВ) към посолството на България в Албания.

Линия София - Скопие

Това е втората постоянна линия до балканска дестинация стартирана от българската самолетна компания в границите на единствено седмица. На 26 март бе изпълнен и първият постоянен полет на GullivAir от София до Скопие. Линията обезпечава напредване за единствено 40 минути сред столиците на България и Северна Македония всяка събота и понеделник. Разписанието на полетите до Скопие и Тирана дава комфортна опция за искащите да пътуват до столиците на Северна Македония и Албания и от Бургас.

Самолетите и екипите на самолетната компания възобновяват от 10 април полетите от Бургас до София. Те ще са три пъти седмично – в сряда, в петък и в събота. Така, със стартирането на постоянните линии до двете балкански страни, към този момент има опция за пътувания по трасетата Бургас-Скопие и Бургас-Тирана с връзка през Терминал 2 на Летище София.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР