Редовната употреба на паста за зъби унищожава полезната чревна флора.

...
Редовната употреба на паста за зъби унищожава полезната чревна флора.
Коментари Харесай

Внимание! Пастата за зъби вреди на здравето ни

Редовната приложимост на паста за зъби унищожава потребната чревна флора. Опасното химическо съединяване се назовава триклозан и се употребява като антимикробна и антигъбична съставна част в пастата за зъби. То се съдържа и в сапуните, дезодорантите, както и във водата за уста. Триклозанът се всмуква от стомаха, само че може да проникне в тялото ни и през кожата, като най-после се изхвърля посредством урината.
Проблемът се крие в пътя, която минава това съединяване, тъй като по него унищожава огромна част от положителните бактерии, което пък може да довеве до сърдечни болести, артрит и хрнителни разстройства.

С какво да сменяем пастата за зъби?
Содата за самун е най-популярната опция, стига да се употребява вярно. Трябва да се внимава с нея, тъй като поради абразивната си конструкция може да наруши емайла на зъбите. За това е добре да се употребява малко количество сода за самун с вода или лимонен сок. Можете да добавите и капка мента в сместта, която ще остави прелестен и пресен мирис в устата ви.
Билкови зъбни прахове са превъзходен сурогат на обичайна паста за зъби. Тя оказва помощ и при лекуването на възпаления и инфекции в устата.
Сухото четкане с качесвена четка пък е напълно просто. Макар и да ви звучи необикновено това е най-хубавата опция за разчистване на зъбите. Единственото, което ще ви липсва е чувството за пресен мирис.

Още от ЛЮБОПИТНО:

Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР