Редовен пленум на БСП за анализ на резултатите от местния

...
Редовен пленум на БСП за анализ на резултатите от местния
Коментари Харесай

На пленум в БСП обсъдиха резултатите от местните избори

Редовен пленум на Българска социалистическа партия за разбор на резултатите от локалния избор. Сблъскаха се анализите от два отчета, един на управлението и един на вътрешната съпротива в партията. Приет беше единствено този на изпълнителното бюро. Бяха поискани и оставки - на водача Корнелия Нинова и на управленията на националния съвет и предизборния щаб.

 © БГНЕС
Над 650 000 български жители, което е с близо 100 000 повече спрямо 2015 година са дали своят вот за Българска социалистическа партия на локалните избори -това демонстрира докладът на управлението. В отчета още се споделя, че за първи път от 1995 година се поставя завършек на наклонността Българска социалистическа партия да получава по-ниски резултати на локални избори.
Георги Гьоков - Българска социалистическа партия: От 38 депутати, 80 след това да извоюва 80 депутати, президентски избори да завоюва и да се показа добре, по-добре от предходните локални избори. Смятам, че са сериозен триумф на това управление, тъй че няма причина да му се желае оставка.
Поддръжниците на различния отчет с разбор на изборните резултати са на противоположното мнение.
Георги Гергов: 40 000 гласа сме повишили, което е нищо и считам, че този разбор би трябвало да се случи в този момент, вътре да го изкоментираме и да забележим какво вършим.
Каква смяна е нужна тогава?
Генерална. Де да знам, те мислят, че това е моята борба или е борбата на Мишо или на Станишев или на Ангел, не е това борбата, борбата е за партията.
В отчета на управлението е маркирано, че е неотложно Партията на европейските социалисти да вземе отношение по въпросите с честността на изборния развой в България. В същото време ръководителят на ПЕС Сергей Станишев счита, че столетницата се е самоизолирала от европейското семейство. Като причина за трета поредна загуба той намира подмяната на характера на Българска социалистическа партия.
Сергей Станишев: От идейна и програмна партия, в която хората са дружно поради избран кръг хрумвания, поради които са съгласни, Българска социалистическа партия се трансформира в лидерска партия, в която демократичното начало е подтиснато. От тази позиция Българска социалистическа партия от демократична се трансформира в властническа.
Лидерът Корнелия Нинова заключи 7-часовия пленум с думите, че полемиката е била хубава, с разнообразни отзиви и решения. Каза, че би се тормозила, в случай че зад различния отчет стоят подписите на партийни организации, а не персонални отзиви. Отрече да са желали оставката ѝ на пленума.
Корнелия Нинова - ръководител на Българска социалистическа партия: Искаха я пред вас, вътре не я желаеха. Фактът, че 7 часа дискутираме, спорим, че пред вас, пред медиите, има различен отчет, че всички по този начин наречени вътрешни опозиционери една седмица приказват разнообразни неща пред медиите, е опровергаване на изказванието, че сме властническа партия.
Въпросът с водачеството в Българска социалистическа партия би трябвало да бъде решен на постоянен конгрес през месец май 2020-а година. След измененията в Устава обаче не конгресът ще избира ръководителя, а изборът ще е директен от членовете на Българска социалистическа партия.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР