Редно ли е завърналата се след наказание за употреба на

...
Редно ли е завърналата се след наказание за употреба на
Коментари Харесай

Australian Open оправда избора си да включи Шарапова в церемонията по жребия

Редно ли е завърналата се след наказване за приложимост на допинг Мария Шарапова да бъде звездата, поканена да взе участие в церемонията по тегленето на жребия за Australian Open. Този въпрос провокира доста мнения в обществените мрежи и докара до рецензии към уредниците.

Рускинята, която е шампионка в Мелбърн от 2008 година, се появи в центъра на прожекторите. Тя даже театралничи с трофея на спечелилия.

Изборът на уредниците на процедура беше редуциран до най-малко, защото миналогодишната шампионка Серена Уилямс няма да може да пази купата си. Американката не съумя да се приготви задоволително добре след раждането на щерка си Олимпия през септември. Друга някогашна шампионка - Виктория Азаренка, пропуща шампионата, защото води развой за попечителството на сина си. Германката Анжелик Кербер пък е заета с присъединяване в шампионата в Сидни.

Директорът на Australian Open даде знак, че събитията са довели до избора на рускинята. " Мария е първенец от Australian Open. Тя заслужи тази опция ", уточни Крейг Тайли. Другият висок посетител на събитието беше първенецът Роджър Федерер.

Шарапова ще стартира присъединяване си в Мелбърн против германката Татяна Мария. Рускинята ще изиграе първия си мач в Мелбърн от 2016 година, когато даде позитивна допинг проба.

Българинът Григор Димитров изтегли доста добър чоп и ще играе против квалификант в първия кръг.

Всичко, което би трябвало да знаете за: Australian Open (566)
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР