Редно е регулаторът - Комисията за енергийно и водно регулиране

...
Редно е регулаторът - Комисията за енергийно и водно регулиране
Коментари Харесай

Експерт: КЕВР не трябва да се влияе от електроразпределителните дружества

Редно е регулаторът - Комисията за енергийно и водно контролиране /КЕВР/, да дефинира цената на тока без да се въздейства от настояванията на електроразпределителните сдружения. Такова мнение изрази през днешния ден във Варна зам.председателят на Научно-техническия съюз на енергетиците в България проф. Цанчо Цанев, който взе участие в почналия " Енергиен конгрес 2018 ", който се организира в крайморския град, осведоми организация Българска телеграфна агенция.

Според него е редно регулаторът безусловно без значение, без да се въздейства от електроразпределителните сдружения, да има задоволително квалифицирани експерти, които да отидат и да видят на място в действителност има ли вложения, усъвършенства ли се услугата, какво е качеството на електрическата енергия, само че това нещо не се регистрира. Той добави, че да вземем за пример не се регистрира, когато напрежението е друго от общоприетото, а електрическата енергия е стока и би трябвало да има разнообразни цени, съгласно качеството.

Проф. Цанев добави, че регулаторът в действителност получава претенции за цена на тока от сдруженията и в последна сметка би трябвало да им ръкопляскаме, тъй като КЕВР е понижила от желаното, само че в последна сметка още веднъж има нарастване на цената.

Строго видяно с новите технологии и способи за ефикасното потребление на електрическата енергия цената на тока би следвало да пада, обаче тя пораства, разяснява още експертът.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР