Редно е по темата да се говори сериозно. Никак не

...
Редно е по темата да се говори сериозно. Никак не
Коментари Харесай

Меглена Плугчиева против МВнР да се търгува като международен отдел


" Редно е по тематиката да се приказва съществено. Никак не споделям повърхностният метод, който ползват политиците при разискване на тематиката за предстоящ външен министър и пазарлъкът, който тече ". Това съобщи дипломатът Меглена Плугчиева пред Българска национална телевизия.

По думите ѝ Министерство на външните работи не е интернационален отдел на партиите. Ако някой желае партийни контакти, това става посредством Европейския парламент, уточни Плугчиева.

Министерство на външните работи е значима институция, само че това, което е видно, ясно и известно, е, че сегашният вицепремиер и външен министър като евродепутат и български еврокомисар в Екологичен потенциал, разяснява тя.

Плугчиева посочи, че няма нищо ужасно, в случай че обществото отиде на през лятото дружно с европейските избори. 6-7 месеца с ротационния принцип държавното управление работи като служебно държавно управление, оцени тя. В тези 7 месеца описът на кавги, проблеми и безобразия непрестанно растял - то не били проблеми в енергетиката, земеделието, електронни предписания, болната тематика Шенген и други
 Правителство в този формат ще има и след 6 март, успокоява Кирил Петков
Правителство в този формат ще има и след 6 март, успокоява Кирил Петков

ПП-ДБ обаче държат Николай Денков да е външен министър

Меглена Плугчиева не чака до края на 2024 година България да бъде призната и в

Тя изрази отчаяние, че разговорът сред изпълнителната власт и президентството е пресечен.

За Плугчиева разяснява, че проблемите на земеделците са не от през вчерашния ден и не от оня ден, а настояванията им били ясни още през юни месец предходната година. Първите дейности на земеделските организации били оферти за промени в закони, нужда да се вземат ограничения и обезщетения за прекъсване на дъмпинга от Украйна, само че това не се направило, а министър председателят декларирал, че, подсети тя комплицираните взаимоотношения на земеделските стопани и изпълнителната власт.

Според нея контрактуваното сред властта и земеделците нямало по какъв начин да издържи. Има зелен климатичен гнет, който се ползва поради Зелената договорка, само че у нас има спомагателна специфичност - липса на пазари в трети страни, с изключение на дъмпинга от Украйна, сподели още Плугчиева.
 Пеевски не вижда препъникамък за Министерство на външните работи, само че се стяга и за избори
Пеевски не вижда препъникамък за Министерство на външните работи, само че се стяга и за избори

Той не чака от ПП-ДБ да вършат крачка обратно, а просто да изпълнят споразумението
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР