Редно е да се направи цялостен преглед на свършеното дотук

...
Редно е да се направи цялостен преглед на свършеното дотук
Коментари Харесай

Искрен Веселинов: Парите за партиите са прекалено много

Редно е да се направи повсеместен обзор на свършеното дотук по управническата стратегия. Защото някои тематики към този момент стартират да се повдигат от опозицията, т.е. изземва ни се опозицията. Това разяснява депутатът от Вътрешна македонска революционна организация и зам-председател на ПГ на Обединени патриоти Искрен Веселинов в студиото на ''Още от деня'' в ефира на Българска национална телевизия по отношение на извършения през днешния ден съдружен съвет сред ГЕРБ и Обединени патриоти.

Имаме ангажимент за безвъзмездни детски градини, както и за въвеждането на военно образование в учебните заведения и предмет по родинознание, защото значително сегашният образователен материал е мощно соросоиден и тежко повреден през последните години, изясни Веселинов.

На въпрос за партийните дотации зам.-председателят на ПГ на Оперативна програма изясни, че цялата история с тях е почнала поради пояснение на Министерството на финансите, което е облагодетелствало партиите с още 2 лв. от горната страна и призна, че дебатът всъщност напоследък се поизгуби.

Ако има нещо, по което всички сме съгласни, това е, че парите за партиите са прекомерно доста. Тези 40 милиона лв. годишно са просто прекомерно тежки за данъкоплатците, уточни той и добави, че предлагането на Движение за права и свободи са частно финансиране не е добра концепция.

Ние сме срещу този способ за набиране на средства, само че законодателният орган в лицето на Народното събрание би трябвало да реши по какъв начин ще се финансират партиите. Ние изискуем този спор на обществото и мога да кажа, че той занапред следва, съобщи Искрен Веселинов.

Относно наложеното несъгласие на президента за т.нар.а свободно къмпингуване Веселинов разясни, че това е метод тематиката да бъде разискван още малко в Народното събрание и добави, че няма страна в Европа, където всеки да може да си разпъне парцела, където си изиска.

Относно договорката за ЧЕЗ националният представилет от ръководещата коалиция подсети, че е въведена уговорка, съгласно която такива покупко-продажби би трябвало да бъдат утвърдени от КЕВР.

Много е значимо да няма привилегировани в тази обстановка, сподели в умозаключение Искрен Веселинов.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР