Редно е българските граждани да знаят на какво основание руският

...
Редно е българските граждани да знаят на какво основание руският
Коментари Харесай

Ал. Йорданов: На какво основание руският социален министър има право на пребиваване у нас?

Редно е българските жители да знаят на какво съображение съветският министър на труда и обществената отбрана Максим Топилин е получил право на престояване в България.

Такава позиция изрази евродепутатът Александър Йорданов по отношение на разкритията на изданието " Русский екран " за десетки политици от висшия ешелон на властта в Русия, получили поданство или право на престояване в страни от НАТО. Според уеб страницата, с изключение на Топилин, още двама висши съветски служители имат български дикументи.

" Министърът на вътрешните работи на България, респективно - Дирекция " Миграция ", може би не са задължени да осведомят обществеността, само че въпреки всичко жителите са в правото си да попитат на какво съображение, т.е. по кой член от Закона за чужденците право на непрекъснато престояване в България е получил съветският жител Максим Топилин - министър на труда и обществената отбрана на Руската федерация. " - написа Александър Йорданов в профила си във Facebook.

" Огласяването на тази информация би разсеяло догатките, че този съветски министър, работещ за една министерска заплата, вероятно е съумял да влага незнайно от кое място добити повече от 1 000 000 лв. или е нараснал с такава сума своята инвестиция посредством придобиване на дялове от български компании. Това позволява законът, добавяйки и опцията мераклията за непрекъснато престояване в България да е вложил над 6 000 000 лв. в капитала на българска компания, чиито дялове не се търгуват на Българската фондова борса.Затова, вместо подозренията да бродят, вместо в Русия да се питат от кое място съветски жител, освен това министър, може да има такива големи средства, по-добре е да се каже още в този момент по какъв начин и за какво министър Топилин е придобил правото на непрекъснато престояване в България и за какъв интервал. Или да се опровергае тази медийна обява. Мълчанието е несвоевременно. " - акцентира евродепутатът.

Според листата на " Русский екран ". право на дълготрайно престояване в България са също съветският заместник-министър на културата Николай Овсиенко и префектът на Югоизточния административен окръг на Москва Андрей Цибин.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР