Редник Травис Кинг влезе в Северна Корея по време на

...
Редник Травис Кинг влезе в Северна Корея по време на
Коментари Харесай

Пхенян: Редник Травис Кинг дойде при нас, разочарован от неравенството в САЩ

Редник Травис Кинг влезе в Северна Корея по време на туристическа обиколка в корейско гранично село. Той е първият американец, арестуван в Севера за последните съвсем пет години.

По информация на Корейската централна телеграфна организация (КЦТА) Кинг е споделил на следователите, че е решил да влезе в Северна Корея, тъй като " е таял злоба към нечовешкото малтретиране и расовата дискриминация в армията на Съединени американски щати ". В известието също по този начин се споделя, че Кинг е изразил подготвеност да изиска леговище в Северна Корея или в трета страна, като е споделил, че е " отчаян от неравенството в американското общество ".

Това е първият формален коментар от севернокорейска страна след задържането на Кинг.

Пентагонът сподели, че не може да откри достоверността на хипотетичните мнения, направени от Травис Кинг, съобщи Ройтерс.

Снимка: AP/БТА

" Оставаме фокусирани върху благополучното му завръщане. Приоритет на министерството е да върне редови войник Кинг вкъщи и точно за това работим по всички налични канали ", добави Пентагонът.

Анализатори споделиха по-рано, че Пхенян може да употребява Кинг, с цел да получи отстъпки от Вашингтон, да вземем за пример да обвърже освобождението му с ограничение на взаимните военни действия сред Съединени американски щати и Южна Корея. Кинг пресече границата в миг на изострена неприязън на Корейския полуостров. Северна Корея извърши над 100 оръжейни теста от началото на годината. Това накара Вашингтон да разшири военните си учения със Сеул. Северна Корея счита ученията сред тези две страни за подготовка за навлизане на нейна територия.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР