Редник от състава на Сухопътните войски е починал при инцидент

...
Редник от състава на Сухопътните войски е починал при инцидент
Коментари Харесай

Редник почина след инцидент с оръжие на полигон Сливница

Редник от състава на Сухопътните войски е умрял при случай по време на образователни стрелби на полигон Сливница, заяви DarikNews. Той се е прострелял с картечница в бедрото. Оказана му е първа помощ и е превозен с кола за спешна помощ към Военно-медицинска академия (ВМА) в София. По пътя обаче лекарите са установили гибелта му.

Инцидентът се е случил към 12.30 ч., по време на планувано занимание по огнева подготовка, информира Министерството на защитата. Той е станал след привършване на занятието с картечница " Браунинг "  от въоръжението на бойна бронирана машина " Гардиан ". След осъществяване на инспекция на оръжието и отчет, че оръжието е изпразнено, стартира подготовка за превозване на картечницата. В този миг е бил произведен изстрел, вследствие на който редникът е бил тежко ранен в лявото бедро.

Незабавно е оказана първа помощ от доктор от ВМА-Пловдив, който обезпечава стрелбите. Пострадалият е транспортиран с кола за спешна помощ към ВМА-София. По време на пътуването лекарският екип е установил гибелта на редника. 

Веднага след приемане на известие за случая, на място е отпътувал уголемен проверяващ екип отпред с дежурния боен прокурор, дежурния боен следовател и чиновници на Военна полиция. По случая се правят съответните процесуално-следствени дейности, образувано е досъдебно произвеждане.

Редник Николай Тошев е роден на 30 юни 1986 година в Благоевград. На работа в Българската войска е от 20 март 2017 година

На 1 юни 2017 година в Център за подготовка на специалисти-Сливен е придобил военно-отчетна компетентност мерач-оператор на бойна бронирана машина " Гардиан ".
 
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР