Редколегията на програма Хоризонт на Българското национално радио (БНР) отказва

...
Редколегията на програма Хоризонт на Българското национално радио (БНР) отказва
Коментари Харесай

Редколегията на "Хоризонт" отказва среща с шефа на БНР и медийния регулатор

Редколегията на стратегия " Хоризонт " на Българското национално радио (БНР) отхвърля среща с шефа на БНР и Съвета за електронни медии (СЕМ) и желае оставката на генералния шеф на медиата Светослав Костов.

" На срещата, която се организира на 19 септември с членовете на Съвет за електронни медии, ясно изразихме позицията си, че след свалянето на Силвия Великова от ефир, невижданото прекъсване на излъчването на стратегия " Хоризонт ", както и след смущаващите разкрития за напън, изнесени от зам.-главния редактор на " Хоризонт " в оставка Даниела Късовска и от пенсионирания ненадейно предходната седмица дотогавашен шеф на програмата Ивайло Савов, ние не виждаме по какъв начин бихме могли да продължим да работим с господин Светослав Костов и членовете на управителния съвет на БНР ", се споделя в мнение на редколегията на стратегия " Хоризонт ", изпратено до медийния регулатор след срещата с членовете му през вчерашния ден.

По-късно през вчерашния ден членовете на регулатора организираха съвещание, в което взеха решение да разискват ориста на генералния шеф на радиото идващия петък (27 септември), като един от членовете му (Ивелина Димитрова) към този момент се разгласи за оставка. Членовете на Съвет за електронни медии оповестиха още, че са подготвени да беседват още веднъж с управлението на БНР и с редколегията на " Хоризонт ".

" Не виждаме с какво среща в сходен троен формат ще способства за разрешаването на рецесията в националното радио. Изцяло в ръцете на Съвет за електронни медии е да не допусне публичната медиа да се ръководи от човек, за който има подозрения, че работи под закани и напън ", написа още в позицията.

Редколегията е орган, в който влизат представители на другите редакции в БНР и който се произнася по въпроси, свързани с работата на екипа, без значение от управлението на медията. Становището е подписано от:
Николай Петров от името на " Новини " ; Ирена Гъделева от името на " Музикална редакция " ; Борислава Борисова от името на " Преди всички " ; Даниела Якова от името на " 12+3 " ; Евелина Стоянова (в персонално качество); Ирина Недева от името на " Хоризонт до обед " ; Мая Щърбанова от името на " Кореспонденти " ; Николай Захариев от името на " Музикална редакция " ; Пламен Христов от името на " Кореспонденти " ; Станислава Пирчева от името на " Нощен Хоризонт " ; Явор Стаматов от името на " Новини ".

Всичко, което би трябвало да знаете за: Натискът над БНР (38)
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР