Мъж, който според полицията е замахнал със сгъваем стол по време на сбиването в Монтгомъри, излезе от затвора, след като хората събраха хиляди

...
Реджи Рей е обвинен в хулиганство за участието си в
Коментари Харесай

Реджи Рей е обвинен в хулиганство за участието си в сбиването на 5 август.

Адвокатът на Рей казва, че клиентът му е бил „неволно въвлечен в хулиганството“.

Хора онлайн са събрали хиляди за Рей и други, които са били на сбиването.

Мъж, който полицията каза е отговорен за грабването на бял сгъваем стол и замахването му към хора по време на схватка край реката в Монтгомъри, Алабама, вече не е в затвора.

Местната станция WSFA съобщи, че Реджи Рей, който се предаде в петък, е бил видян да напуска общинския затвор в Монтгомъри. Изданието съобщи, че Рей е пуснал гаранция.

Лий Мерит, адвокат по граждански права, представляващ няколко души от сбиването, написа в Instagram, че клиентът му е бил освободен от общинския затвор в събота сутринта.

"Г-н Реджи Рей е навън", написа Мерит. „Той е в добро настроение. Той получи глоба за превишена скорост на път за вкъщи, но с облекчение откри, че общността се появи за него и другите по толкова силен начин.“

Публикация, споделена от Лий Мерит (@leemerrittesq)

42-годишният Рей е обвинен в хулиганство, се казва в изявление на полицията в Монтгомъри, изпратено до Insider.

В изявление за ABC News Мерит каза, че Рей е бил „неволно въвлечен в безпорядъка, иницииран от насилствена бяла тълпа“, но ще продължи да участва в текущото разследване.

Мерит не отговори веднага на искане за коментар от Insider извън редовното работно време.

Освобождаването на Рей идва след като GoFundMe, създаден от Мерит, събра над $220 000 към събота вечерта. Insider не можа да провери дали събраните средства са използвани за неговата гаранция.

Други четирима души също са обвинени във връзка със сбиването. 48-годишният Ричард Робъртс беше обвинен в две обвинения за нападение трета степен. Мери Тод, 21, Алън Тод, 23, и Закъри Шипман, 25, бяха обвинени в едно нападение от трета степен, според Дарил Дж. Албърт, началник на MPD.

И четиримата души са се предали в четвъртък, се казва в изявлението на MPD.

Според полицията инцидентът от 5 август – сега наречен онлайн сбиване на брега на реката в Монтгомъри, Алабама и дори от градските власти – е избухнал, след като група от белите хора отказаха да преместят малката си лодка от докинг място, определено за речна лодка, известна като Harriott II. Когато вторият капитан на лодката, 43-годишният Дамейон Пикет, се опита да вразуми групата, един от белите лодкари се втурна и замахна към Пикет, каза полицията.

Видеоклиповете, публикувани онлайн, показват повече хора, които атакуват Пикет, докато той се защитаваше, и в резултат на това минувачи се застъпиха в защита на Пикет. В крайна сметка се превърна в масово меле с десетки замесени хора, съобщи Insider.

Столът и човекът зад него станаха любими в интернет, след като се появиха видеоклипове, на които той удря няколко души с него, преди да бъде задържан .

След сбиването хората позираха със стола близо до дока. Някои дори призоваха това да се превърне в постоянна част от черната история.

В TikTok потребителите започнаха да публикуват хумористични видеоклипове, трениращи за следващата си битка (или следващия си тенис мач ) с помощта на сгъваеми столове.

След арестуването на Рей хората в Twitter започнаха да искат „Освободете Реджи“ и започнаха да отричат, че някога са виждали мъж да използва сгъваем стол.

< blockquote placeholder data-theme=light class=twitter-tweet>

БЕЗПЛАТНО РЕГИ! https://t.co/eol3DOPJVI

— накиснат часовник (@MikelleStreet) 11 август 2023 г.

Източник: yahoo.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР