Реджеп Ердоган спечели президентските избори в Турция с 52% от

...
Реджеп Ердоган спечели президентските избори в Турция с 52% от
Коментари Харесай

Партията на Ердоган може да се коалира

Реджеп Ердоган завоюва президентските избори в Турция с 52% от поддръжката на гласоподавателите, само че партията му няма болшинство в Меджлиса. Въпреки това е допустимо те да се коалират с националистите, които имат 50 места в Народното събрание.

Снощи най-радостни от всички празнуващи успеха на Ердоган бяха забулените дами, младежите и децата. Празнуваха също ислямистите и националистите. Празненствата започнаха още преди да бъдат оповестени формалните резултати.

Президентът поздрави последователите си обичайно от терасата на централата на партията в Анкара. „ Готови сме да въведем президентската система. Ще се борим против всички терористични организации като ПКК и ФЕТО, както и за Освобождението на Сирия, тъй че сирийците, които в този момент са тук, да се върнат в родината си”, съобщи той пред поддръжниците си.

Привържениците на Ердоган утвърждават президентската система, която на процедура дава безспорна власт на президента. Опозицията от Народнорепубликанската партия е разочарована от резултата. Те имат подозрения за имитация на вота, макар че имаше хора във всички секции. Наблюдателите също регистрират проблеми. Според тях по-големият проблем е не толкоз механически, а така наречен „ следен вот”.

От опозицията оповестиха, че не одобряват резултатите и упрекват анадолската организация в операции на вота. Днес никой не загатва за убитите през вчерашния ден партийни деятели на опозиционната „ Добра партия”. Всички чакат окончателните резултати, които ще бъдат оповестени до петък, съобщи Би Ти Ви.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР