Реджеп Ердоган губи спрямо резултата от 2018 г., но разликата

...
Реджеп Ердоган губи спрямо резултата от 2018 г., но разликата
Коментари Харесай

Илхан Андай: Кълъчдароглу трябва да събуди 10 милиона негласуващи, за да спечели

„ Реджеп Ердоган губи по отношение на резултата от 2018 година, само че разликата е голяма. Кемал Кълъчдароглу би трябвало да разсъни 10 милиона, които не гласоподават. По-скоро след 28 май е по-вероятно да си останат двата портрета на Ататюрк Ердоган. Би било голяма изненада Кълъчдароглу да обърне резултата “, сподели в предаването „ Тази заран “ журналистът Илхан Андай по БТВ.

„ За разлика от българския гласоподавател хладилникът не е водещ. Там религията, националността, знамето и прекалено много хора в Турция считат, че страната се нуждае от мощна ръка, а не от диалогичен човек “, акцентира той.

„ Кълъчдароглу значи повече НАТО, Брюксел, баланс в връзките с Русия, оттегляне в името на националните ползи. Ако Ердоган завоюва ще има дрязги със Съединени американски щати “, сподели Андай.

По думите му без значение кой от двамата ще завоюва за България Турция ще си остане най-хубавия съсед. „ Със сигурност Ердоган е изтощен, само че в неговия случай е в някакви граници. В балотажа той ще влезе със самочувствие “, съобщи в предаването политологът Мартин Табаков.

По думите му Кълъчдароглу не може да чака прилив на електорат на балотажа, тъй като електоралния профил на гласоподавателите на третия претендент Синан Оган са по-близо до Ердоган.

„ Кълъчдароглу не може да трансформира жителя в гласоподавател и това го видяхме на тези избори “, сподели той. Според него има резултат, това че Ердоган усили заплатите на държавните чиновници с 45%.
Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР