Реджеп Алиев, шофьорът на БМВ-то прегазил 17 годишната Виктория на

...
Реджеп Алиев, шофьорът на БМВ-то прегазил 17 годишната Виктория на
Коментари Харесай

Окръжен съд-Благоевград реши: Домашен арест за шофьора на БМВ-то, прегазил 17г. Виктория на пътя Хвостяне-Дъбница, жена му била бременна, освен това...

Реджеп Алиев, водачът на БМВ-то прегазил 17 годишната Виктория на пътя Хвостяне-Дъбница бе освободен от ареста, с мярка за неотклонение, "Домашен арест ".

Това реши състав на Окръжен съд-Благоевград. Магистратите мотивираха смяната на мярката с това,че брачната половинка на обвинения Алиев е бременна и няма кой да се грижи за нея,освен това съдът не намира задоволително доказателства към това по какъв начин е настъпила гибелта на Виктория и дали тя не е била умъртвена преди пътния случай.

Припомняме,че случаят стана в събота вечерта. Виктория била с някогашен другар, с който се карали до момента в който пътували по пътя. Приятелят и неколкократно я удрял, тя съумяла да избяга,но той я догонил и още веднъж я вкарал в колата. Версията е,че тя направила нов опит да скочи от автомобила и тогава минали 4-има младежи с БМВ,които я помели. Магистратите обаче считат,че тази версия на полицията, не е потвърдена задоволително стимулирано,затова освободиха Реджеп, който е с две обвинявания сега за ПТП и шофиране след приложимост на опиати.

Ето какво оповестиха от Окръжен съд Благоевград:

Състав на Oкръжния съд в Благоевград, реши, че от събраните досега доказателства, може да се направи обосновано съмнение за авторството на действията, за които 29-годишният мъж е притеглен към наказателна отговорност.

Съдът откри още, че не съществува действителна заплаха от укриване, само че е налице заплаха от осъществяване на друго закононарушение.

Съдебният състав реши, че в съответния случай заплахата от осъществяване на закононарушение е допустимо да бъде преодоляна чрез втората по тежест мярка за процесуална насила, а точно „ домакински арест ", която по същия метод лимитира свободното предвижване на лицето и може да предотврати неговото противоправно държание.

От друга страна, съдът съобрази, че данните за аргументите за гибелта на потърпевшата на този стадий от следствието не са еднопосочни –липсват данни за какво потърпевшата е била на пътното платно, имало ли е осъществено принуждение по отношение на нея, липсва аутопсия, не е направена съдебномедицинска експертиза.

Р. А. е притеглен към наказателна отговорност за това, че:

На 29.01.2022 година за времето от 20.22 часа 20.27 часа на път от с. Хвостяне в посока към с. Дъбница, обл. Благоевград при ръководство на МПС - лек автомобил, е нарушил разпоредбите за придвижване, регламентирани в Закона за придвижване по пътищата: не е направлявал непрестанно ръководеното от него МПС /чл. 20 алинея 1 от ЗДП/; не е направил всичко допустимо, с цел да понижи скоростта и да спре транспортното средство, когато е зародила заплаха за придвижването - намираща се на пътя пешеходка и по несъобразителност предизвикал гибелта на 17-годишно момиче, като след действието избягал от местопроизшествието -престъпление по член 343 алинея 3 прочие 3 б. “б” прочие 1 вр. алинея 1 б. „ в” вр. член 342 алинея 1 прочие 3 от Наказателен кодекс.

На 30.01.2022 година към 00.30 часа на път III-1972 км 2.8 с. Блатска посока с. Хвостяне е управлявал моторно транспортно средство — лек автомобил, след приложимост на наркотични субстанции - тетрахидроканабинол, като действието е осъществено при изискванията на повторност, откакто е осъждан за друго такова закононарушение - определение за одобрение на съглашение № 2922/10.09.2019 година, постановено по НОХД № 412/2019 година по разказа на Районен съд — гр. Гоце Делчев, влезнало в действие на 10.09.2019 година, с което за закононарушение по член 3436 алинея 3 прочие 1 от Наказателен кодекс му е наложено наказване „ Лишаване от независимост за период от 3 /три/ месеца, чието изтърпяване на съображение член 66 от Наказателен кодекс е отсрочено за период от 3 /три/ години, „ Лишаване от право да ръководи МПС “ за период от 3 /три/ месеца и санкция в размер на 250 лв. - престъплениепо член 3436 алинея 4 вр. алинея 3 от Наказателен кодекс вр. член 28 алинея 1 от Наказателен кодекс.

Определението на Окръжния съд може да бъде обжалвано или протестирано в три дневен период пред Апелативен съд – София.

П. Попов

Източник: struma.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР