Редица задълбочаващи се кризи, провали в ключови сфери и скандали.

...
Редица задълбочаващи се кризи, провали в ключови сфери и скандали.
Коментари Харесай

ГЕРБ за кабинета Петков: Аматьори! Оставят парапети, бухалки и дамаджани

Редица задълбочаващи се рецесии, провали в основни сфери и кавги. Така виждат последните малко над 7 месеца на кабинета на Кирил Петков някогашните ръководещи от ГЕРБ. " Това е първото държавно управление в демократичната история на България, което устоя шест месеца и първото, свалено след избор на съмнение. Какво оставя след себе си това ръководство - ясното и недвусмислено - " А " тимът потвърдено са дилетанти. Тълпата може да се ръководи с СМС-и, само че тълпата не може да ръководи. Аматьорите оставят разрушени държавни институции, корупционни схеми, парапети, бухалки и дамаджани. Опустошен парламентаризъм с решетки, брутално потъпкване на правовия ред и нулева приемливост към Конституцията.

Оставят енергийна рецесия, липса на съществени енергийни запаси, липса на различни доставки на газ, плашещи цени на електрическа енергия и горива, полуфалирали държавни енергийни сдружения, разрушени вериги за доставки, медиатори, употребявани, с цел да бъдат изстискани и последните пари на българските жители ", заключи в заключителна декларация от трибуната на Народното събрание ръководителят на парламентарната група на ГЕРБ-СДС Десислава Атанасова.

Атанасова направи и мрачна прогноза - задълбочаването на енергийната рецесия ще докара след себе си стопански колапс с хиляди безработни на улицата, след който следва срив на обществените системи.

Силно обиден бил и външнополитическият облик на страната ни. " Тези вреди занапред ще бъдат изчислявани, а поправянето на последствията от тях ще отнеме години. Да споменем единствено многократното връщане на Плана за възобновяване и резистентност и дискредитирането ни пред Европейска комисия. Срамите гърчове за военната помощ за Украйна, двойната политика във връзка с Република Северна Македония, спекулативното ангажиране на престижа на наши външнополитически сътрудници във вътрешнополитически интриги и корупционни схеми, подсещам ви за " Джемкорп ". Обидните за достолепието на страната ни воаяжи на премиера с негови сътруднички за една вечеря. Ще отнеме години да се измие този външнополитически срам и да се възвърне най-малко малко достолепието на страната ни. ".

Най-яркото доказателство за правотата на опозицията и грешките на ръководещите обаче, акцентира Атанасова, са решенията на съда, включително и Конституционния, обявяващи за незаконни актове на властта.

Според правното острие на партията на Борисов изброените рецесии нямало да бъдат толкоз остри, в случай че, става известно, не била политическата рецесия, почнала преди две години с " оповестяване на война против ГЕРБ ".

" Тази война я започнахте вие, когато под юмрука решихте, че ще обявите война на политическа партия ГЕРБ, а партия ГЕРБ би трябвало да бъде заличена и изчегъртана от политическата карта на България ", прочете Атанасова.

От партията на Борисов обаче философски издържали всичко - и обиди, и неистини, и арести, и чегъртане, само че се възмущават от това, че властта се изправила против 650 хиляди гласоподаватели на ГЕРБ.

Големите промени се вършат, когато има повече депутати, които желаят да се случат промени
Атанасова акцентира още, че тласък за всяко деяние на партията в отиващия си парламент било точно това, гласоподавателите на ГЕРБ да възвърнат себеуважението си. " Благодаря ви, другари. Нека ги бием с техните машини, а на вас ви давам обещание, че ще е гордеете България да бъде свободна демократична и правова страна. "

Освен това - в идващото 48-о Народно заседание щели да бъдат доста повече, като щели също по този начин да покажат по какъв начин се работи за положителното на България. " Защото, убеждавам ви, такава ще е националната воля. А волята на народа е свята. Надявам се през последната година и половина да сте го разбрали - който се изправя против националната воля, върви на предварителни избори ", обърна се към ръководещите националният представител от ГЕРБ.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР