Редица влиятелни сенатори републиканци предупредиха в неделя президента Доналд Тръмп

...
Редица влиятелни сенатори републиканци предупредиха в неделя президента Доналд Тръмп
Коментари Харесай

Сенатори предупреждават Тръмп да не уволнява Мълър

Редица авторитетни сенатори републиканци предизвестиха в неделя президента Доналд Тръмп да не уволнява специфичния прокурор Робърт Мълър, проверяващ хипотетичната интервенция на Русия в изборите в Съединени американски щати през 2016 година, съобщи БГНЕС.

Според сенаторите отстраняването на Мълър може да има негативни последици освен за Тръмп, само че и за неговата администрация. 

В събота Тръмп написа в Туитър, че следствието на Мълър не трябваше изобщо да стартира, доколкото не е имало никакви секрети разбирателства по време на предизборната му акция с Москва. В същия ден шефът на юристите на президента Джон Дауд съобщи, че разчита скорошно закриване на следствието. Сенаторът Джеф Флейк съобщи по Си Ен Ен мнението си, че последните изказвания на Тръмп може да са знак за желанието му да уволни Мълър. „ Не зная какво тъкмо заплашва Мълър, само че наподобява, че всичко върви натам “, сподели той, имайки поради опцията за уволнение на специфичния прокурор. Според сенатора такова решение би било неразумна постъпка от страна на президента.

„ В Конгреса не можем да допуснем това. Поради това чакам в околните дни забележителна опозиция (от страна на сенаторите), с цел да бъде уверен президентът да не прави това. “

Сенатор Линдзи Греъм по същия ефирен канал съобщи, че не вижда никакви аргументи за уволняването на специфичния прокурор. „ Той би трябвало да има опция да си прави работата незавиксимо и без всякакво политическо въздействие “. Сенаторът акцентира, че уволнението на Мълър ще се отрази доста отрицателно на сегашната администрация.

Мълър води следствието от май предходната година. Засега са повдигнати обвинявания на 19 души, измежду които петима американци, 13 руснаци и един холандец.

 
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР