Редица украински области бяха подложени на руски удари в ранните

...
Редица украински области бяха подложени на руски удари в ранните
Коментари Харесай

Русия удари по няколко украински области, Харков и Одеса са под масирана ракетна атака

Редица украински области бяха подложени на съветски удари в ранните часове на днешния ден, в това число черноморското пристанище Одеса и вторият по величина град в Украйна Харков. В няколко региона е прекратено електроподаването. Това оповестиха локалните управляващи, представени от Ройтерс.

Атаките поразиха цели в необятен периметър, разпрострян се в това число от градовете Житомир, Виница и Ровно на запад до Днипро и Полтава в Централна Украйна.

Областният шеф на Одеса Максим Марченко съобщи в обществената мрежа Телеграм, че при масирана ракетна офанзива е било изумено енергийно оборудване в пристанищния град, което е провокирало прекъсвания на електрозахранването.

„ В резултат на масиран ракетен удар беше изумен обект от енергийната инфраструктура, има и вреди по жилищни домове “, уточни одеският регионален шеф. По думите му силите на противовъздушната защита са свалили част от ракетите и е допустимо да последват и нови набези. „ За благополучие, няма потърпевши. Въведени са ограничавания в електроподаването. “

Областният шеф на Харков Олег Синегубов съобщи, че по града и региона са нанесени към 15 удара.

„ Врагът нанесе към 15 удара по града и региона “, уточни той също в Телеграм. „ Инфраструктурата още веднъж беше измежду задачите. Информацията за потърпевши се прецизира. “

За удари беше обявено и в град Днипро, Централна Украйна, и в западните градове Луцк и Ровно, които се намират надалеч от фронтовите линии на продължаващата към този момент една година война, добавя Българска телеграфна агенция.

 

Източник: safenews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР