Редица учени твърдят, че е по-добре да не се подсушаваме

...
Редица учени твърдят, че е по-добре да не се подсушаваме
Коментари Харесай

Не всеки знае това: важни правила за взимане на душ

Редица учени настояват, че е по-добре да не се подсушаваме след душ

Как се взима душ – с топла, хладка или студена вода?

Например, счита се, че оставянето на кожата да изсъхне естествено е най-хубавият вид, който в допълнение ще я овлажни. Съществува и противоположното мнение, че би трябвало да избършете до изсъхнало, като разтривате кожата си. И по този начин, кой е най-хубавият метод да поддържате кожата си хидратирана след душ?

Ако да вземем за пример кожата е мазна, тогава тя може да се избърше след душ. И в случай че приказваме за обстоятелството, че желаеме леко да овлажним кожата откакто сме се изкъпали, тогава просто би трябвало деликатно да я попием с забрадка, доста деликатно. След това подхранващото мляко би трябвало да се нанесе върху кожата, с цел да се резервира влагата. Под подхранващо мляко се има поради медицински и козметични артикули, съдържащи естествени или синтетични съставни елементи, като задачата на такива субстанции е да отстранен несъразмерната сухота на кожата.

Ако не нанасяме омекотител, би трябвало да се подсушите вярно

Важно е да се разбере, че изпарението на водата от душа води до в допълнение изпаряване на влагата от кожата и я изсушава. Тук си коства да си напомним, че когато смъкваме температурата (при хладка или студена вода), ние просто използваме влагата на кожата, разтриваме я, което разрешава в допълнение да се усили изпарението от повърхността на кожата. Така че старателното избърсване въобще не е алтернатива, това няма да помогне да поддържате кожата хидратирана.

Взимането на душ е естествена човешка активност

Сутрешния или вечерен душ освежава, ободрява, оказва помощ да се разсъните, освежите и даже да подредите мислите си. В същото време не всеки знае каква би трябвало да бъде оптималната температура на водата, която ще ви разреши удобно да се изкъпете и няма да навреди на здравето ви.

Комфортна и потребна температура на водата за взимане на душ може да се назова параметър от почти 38 или 39 градуса, само че това е максимумът. Тук си коства да разберете, че в случай че се измиете с прекомерно гореща вода, тялото няма да се възползва от това. Така да вземем за пример, косата, измита с гореща вода, се омазнява по-бързо.

Също по този начин би трябвало да се има поради, че прекомерно горещата вода изсушава кожата по-бързо от студената вода. Това се случва, тъй като под въздействието на високите температури порите стартират да се уголемяват и колкото по-широки стават, толкоз повече влага излиза от кожата, вследствие на което тя стартира да се изсушава.

Освен това не се предлага да се къпете с прекомерно студена вода, в случай че, несъмнено, не принадлежим към категорията на моржовете. Но като цяло човек би трябвало самичък да почувства най-хубавия вид. И също по този начин е целесъобразно да се практикуват по този начин наречените контрастни душове. Но непрекъснато да се миете единствено с гореща или единствено със студена вода не е доста добре.

Инфо: woman.ru

Източник: popantofi.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР