Редица световни лидери реагираха на предварителните резултати от президентските избори

...
Редица световни лидери реагираха на предварителните резултати от президентските избори
Коментари Харесай

Световните лидери реагираха на резултатите от президентските избори в Русия

Редица международни водачи реагираха на предварителните резултати от президентските избори в Русия, съгласно които актуалният президент Владимир Путин печели изборите с близо 80 % от гласовете.

В Съединени американски щати сложиха под подозрение резултатите от екзитпола:

Белият дом съобщи, че изборите в Русия " явно не са били свободни, нито почтени, като се има поради по какъв начин Путин е затворил съперниците си и е попречил на други да се кандидатират против него ".

Президентът на Украйна Володимир Зеленски заяви, че няма легитимност в съветската " реплика на избори ".

Той съобщи: " Путин се стреми да ръководи постоянно ".

От полското външно министерство декларират :

" От 15 до 17 март 2024 година в Русия се организираха по този начин наречените президентски избори. Гласуването се организира в изискванията на изключителни репресии против обществото, което направи невероятно осъществяването на свободен, либерален избор. "

Британското министерство на външните работи разяснява изборите по този начин:

" С противозаконното осъществяване на избори на украинска територия Русия показва, че не е заинтригувана от намирането на път към мира. Обединеното кралство ще продължи да дава филантропична, икономическа и военна помощ на украинците, които пазят своята народна власт. "

Министерството на външните работи на Германия също разяснява:

" Псевдоизборите в Русия не са нито свободни, нито почтени, а резултатът няма да изненада никого. Управлението на Путин е властническо, той разчита на цензура, репресии и принуждение. " Изборите " в окупираните територии на Украйна са невалидни и следващо нарушаване на интернационалното право. "
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР