Редица световни лидери изразиха съпричастност и готовност за оказване на

...
Редица световни лидери изразиха съпричастност и готовност за оказване на
Коментари Харесай

Световни лидери изразиха съпричастност и готовност за оказване на помощ след земетресението в Турция

Редица международни водачи показаха съпричастност и подготвеност за оказване на помощ след мощното земетресение в Турция с магнитуд от 7.8 по скалата на Рихтер, вследствие на което има стотици жертви и разрушени здания в Турция и Сирия.

Гърция първа изпрати най-хубавия си избавителен екип в Турция, с цел да помогне при избавяне на хората от земетресението.

Съединени американски щати са " надълбоко загрижени " от информацията за бедствието, съобщи съветникът по националната сигурност на Белия дом Джейк Съливан. Президентът на Съединени американски щати Джо Байдън разпореди на организацията за интернационално развиване на страната да оцени по какъв начин може да помогне.

Президентът на Украйна Володимир Зеленски съобщи, че Украйна е " покрай приятелския турски народ " и е подготвена да помогне са каквото е нужно.

" Шокиран съм от новината за загиналие и ранените стотици хора вследствие на земетресението в Турция. Изказваме нашите съболезнования на фамилиите на жертвите и желаем бързо възобновяване на ранените. В този миг сме покрай приятелския турски народ, подготвен да окаже нужната помощ ", написа Зеленски в Туитър.

Израел също изрази подготвеност да помогне на Турция. Министърът на защитата Йоав Галант съобщи, че силите за сигурност на Израел са подготвени да дават всякаква нужна помощ, а министърът на външните работи Ели Коен съобщи, че се приготвя стратегия за незабавна помощ.

По-рано през днешния ден Министерството на защитата на България заяви, че страната ни ще изпрати два самолета " Спартан " с аварийно-спасителни екипи на Пожарна сигурност и отбрана на популацията, които да окажат нужната помощ на Турция.
Източник: eurocom.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР