Редица стоки от Япония, сред които и автомобилите, скоро може

...
Редица стоки от Япония, сред които и автомобилите, скоро може
Коментари Харесай

Японските автомобили може скоро сериозно да поевтинеят

Редица артикули от Япония, измежду които и колите, скоро може да поевтинеят съществено на европейския пазар. Това ще стане след подписването на комерсиалното съглашение сред Токио и Брюксел, написа CNN.

" Амбициозната договорка сред Европейския съюз и Япония ще изпрати мощен сигнал към останалата част на света, че две от най-големите стопански системи устояват на протекционизма в името на отворената търговия и вложенията ", сподели по-рано тази седмица европейският отраслов комисар Сесилия Малмстрьом. Двете страни са все по-близо до сключването на договорката.

Европейски Съюз и Япония дружно образуват към една четвърт от международната стопанска система, а през предходната година размерът на търговия сред тях е достигнал 140 милиарда $.

Токио упорства да отстрани цените за импорт на артикули като потребителска електроника и коли. Европейски Съюз пък упорства за по-добър достъп до пазара на аграрни артикули и по-ниски данъци за храна и вино.

Ако това бъде реализирано, японските коли може да поевтинеят с най-малко 10% - колкото е митото сега.

От договорката може да има и губещи - Съединени американски щати. Ако съглашението влезе в действие и европейските земеделци могат да продават на по-ниски цени продуктите си в Япония, то секторът в Америка ще срещне компликации.

Вашингтон имаше по какъв начин да усъвършенства своята позиция на източния пазар - посредством съглашението TPP, само че Доналд Тръмп изтегли страната от договарянията.
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР