Редица срещи с представители на местната и държавната власт проведе

...
Редица срещи с представители на местната и държавната власт проведе
Коментари Харесай

Редица среща на областния управител на Русе в Румъния

Редица срещи с представители на локалната и държавната власт организира регионалният шеф на Русе Анатоли Станев по време на днешната си аудиенция в Гюргево.

Водещите тематики на диалог бяха почистването на Дунав мост, което тази година ще се прави от румънска страна, както и недопускането на епизоотични огнища, които да обиден животните в България.

Станев изиска от румънските си сътрудници предприемането на оптимално съответни и бързи дейности при усложнена зимна конюнктура и обезпечаване безпроблемно действие на Дунав мост през зимния сезон. Идеята е при издаване на предизвестие за оранжев или червен код, институциите от Русе и Гюргево да се уведомят взаимно в границите на най-много 30 минути, а при положение на разгласен жълт код оптималното време за реакция да бъде два астрономически часа. Идеята е по този метод да се подхващат допустимо най-ефективните ограничения, посредством които да не се позволява в допълнение утежняване на пътната конюнктура. Също по този начин при нужда ще се основава организация за прекъсване на моторните транспортни средства в близки обитаеми места или прилежащи области от двете страни на река Дунав, тъй че да се избегне основаването на колони от леки и товарни коли, които са спомагателна причина за пътно-транспортни катастрофи.

Дейностите срещу замръзване на пътната настилка по моста ще се прави както от България, по този начин и от Румъния в прилежащите им пътни сектори. За задачата от българска страна изпълнителят „ Пътинженеринг “ АД  ще употребява калциев хлорид, който към този момент е обезпечен, както и особено готова техника. Тя също е минала инспекция и проблеми не са открити.

Колкото до епизоотичната конюнктура в северната ни съседка, то може да се каже, че тя е спокойна и няма мотив за терзание. По последни данни малко над 40 са огнищата на африканска чума в Румъния. Над 90% от тях са в персонални стопанства. Няма данни за болни животни в Гюргевско. Регистрирани са и случаи на бяс както при диви животни (лисици), по този начин и при домашни животни (говеда). В ход до края на годината е и акция за имунизиране срещу бяс на домашните месоядни в Румъния.

Срещите се реализираха със съдействието на изпълнителния шеф на Асоциация „ Еврорегион Данубиус “ Лили Ганчева.
Източник: novinata.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР