Редица съвети в интернет как да се предпазите от коронавируса,

...
Редица съвети в интернет как да се предпазите от коронавируса,
Коментари Харесай

Руски вирусолог каза кои съвети за борбата срещу COVID-19 са опасни

Редица препоръки в интернет по какъв начин да се предпазите от ковид, могат да се окажат не просто неефикасни, само че дори рискови, разяснява съветският вирусолог Мария Блинова.

Според нея не би трябвало да се доверявате на видеоклипове, които демонстрират по какъв начин да си извършите защитна маска от хартиени кърпи, с цел да предотвратите инфекцията.

Първо, означи Блинова, единствено респиратор ще ви избави от коронавирусна зараза, а здравната маска работи единствено като преграда, с цел да не болестите другите.

"Всеки различен артикул не прави нито едното, нито другото ", акцентира лекарят. Мокренето на здравна маска с алкохолна смес от прополис също няма да помогне против ковид.

"Бактерицидният резултат на прополиса не е потвърден, само че той сигурно няма да защищити от зараза на дихателните пътища ", изясни Блинова.

Някои от препоръките, които са постоянно срещани в Интернет, даже могат да бъдат рискови за здравето, споделя тя. По-специално, никога не би трябвало да се пробвате да пиете разводнен с вода водороден прекис, "за да увеличите имунитета си ".

"Ако върху продукта е написано "За външна приложимост ", той в никакъв случай не би трябвало да се приема през устата, даже в случай че концентрацията наподобява безопасна”, поучава лекарят.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР