Редица предприемачи са решени да се разделят с бизнесите си

...
Редица предприемачи са решени да се разделят с бизнесите си
Коментари Харесай

Пуснаха на пазара десетки хотели и домове за гости в Пловдив

Редица бизнесмени са решени да се разделят с бизнесите си в Пловдив и района. Предложенията за продажба на компании обгръщат съвсем всички стопански сфери - търговия, превоз, земеделие, спорт, заведения, индустриално произвеждане и всевъзможни услуги.

Основните парични бизнесмени да оферират бизнес начинанията си на пазара са потребност от бърза финансова инжекция, неприятна доходоносност, редом развиване на голям брой разнообразни действия, както и тръгване в чужбина, написа "Трафик ".

Все по-често предприемачите прибягват до онлайн предложение на бизнеса си за разлика от комерсиалните връзки преди години, когато сходни покупко-продажби се осъществяваха по неофициални канали, постоянно посредством медиатори в бизнес средите. Търсене също не липсва, защото лишените от бизнес усет или тези, които не виждат ниша, само че имат финанси избират да закупят готово дружество.

В момента в интернет пространството свободно се търсят притежатели на десетки места за настаняване в Пловдив - от огромни функциониращи хотели, до новостроящи се здания за публично прилагане до жилища за нощувки, които се оферират през известни платформи за отдаване на домове за краткосрочно настаняване. Не липсват ѝ предложения за заведения и още десетки обекти за други търговски цели.

Срещу грандиозни суми от половин милион евро до 1,1 милион евро, човек може да стане притежател на разнообразни по величина хотели. Най- "евтино " се продава работещ хотел на ул. "Отец Паисий " от 350 кв.м., разполагащ с изцяло оборудвани 3 двойни стаи, 3 студиа и един първокласен апартамент.

Цената на "Dali Art Hotel ", който е декориран с репродукции на Салвадор Дали се търгува за 460 хиляди евро. Подобен хотел единствено на метри от Главната улица в кварталът за креативен промишлености "Капана " търси притежател към този момент над година и половина, а оповестената цена за "Hotel bar Central " e 517 хиляди евро.



При по-големи обекти като хотел "Кабана " на Пазарджишко шосе и хотел „ Норд “ на метри от Панаира са за надалеч по-платежоспособни предприемачи, като търсят продажна цена от надлежно 800 000 евро и 1,1 милион евро.

Изглежда, че огромният възторг на туристическия отрасъл в годините преди, а и на връх председателството на Пловдив като Европейска столица на културата, получи в отговор отчаяние. Въпреки това, няколко огромни и бутикови хотели са в развой на градеж сега, само че две от новостроящи се здания в "Смирненски " към този момент се оферират за продажба.

Освен хотелиери, дребни бизнесмени, които вложиха в жилища за отдаване на туристи за краткосрочно прилагане, също желаят да се разделят с бизнеса си. Пет жилището от подобен вид, ситуирани в центъра на града, сега търсят купувачи. Четири от жилищата са боксониери и студиа в една постройка и се търгуват на обща цена от 160 хиляди евро дружно с целия пакет услуги по отдаването им чартърен.

Според притежателите парцелите носят проходи от към 3000 лв/месечно, а след приспадането на разноски за разчистване и битови сметки облагата е към 2250 лева Питият е с две спални, само че също е маломерен, а цената му е оповестена на малко над 44 хиляди евро.



Наемните бизнеси обаче не са единствените, които човек може да си купи на готово. Собственик създал дребна транспортна услуга за товарни коли чартърен също желае да откри покупател на бизнеса си.

Рента кар за товарни коли включва 5 разнообразни буса, както и 5-тонен камион, дружно с офис чартърен. Каква е продажната цена, която търси сегашния притежател обаче не се разкрива.

В града се търси нов собственик на няколко заведения, в това число на суши бар и барчета в квартала на креативните промишлености "Капана ". Хранителни магазини на топ локация също се търгуват скъпо - към 50 хиляди лева

Интересно усещане прави, че при сходни търговски обекти съвсем постоянно се касае за парцел, който е взет чартърен, а предприемачът е вложил не дребна сума пари за характерно обзавеждане и съоръжение, както и за стока.

В региона сега се търгуват най-вече аграрни предприятия за развъждане и преправка на разнообразни култури. Впечатление прави бизнес на 23 км от Пловдив, който се търгува за близо 1 милион лв..

Бизнес парцелът е в село Малък Чердак и включва 50 декара градина годжи бери, 72 декара сини сливи, оранжерия, завод, условия за пакетаж и даже жилищна къща. Всичко е с извадени и настоящи нужни документи, има и документи за био произвеждане. Целият парцел от 156 дка и застроени 266 кв.м. се търгува против 910 хиляди лева



Действаща овцеферма в село Розино пък може да бъде закупена за 72 хиляди лв., като в цената е включена цялата инфраструктурна база за животни, хора и даже стая за ветеринар.

Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР