Редица от нещата, които правите преди лягане или дори по

...
Редица от нещата, които правите преди лягане или дори по
Коментари Харесай

8 неща, които се случват, когато позволите на кучето да спи при вас

Редица от нещата, които вършиме преди лягане или даже по време на сън, се отразяват на здравето ви в дълготраен проект. Ако до момента сте имали запаси по отношение на решението дали е добре косматият ви другар да дели едно легло с вас, е време да преосмислите позицията си. Доказани са учудващо доста изгоди от това, да гушнете домашния си любим, до момента в който спите. Дори съгласно едно изследване за дамите това крие още повече изгоди.

1. Кучетата намаляват равнищата на напрежението и раздразнителността.

Вече е научно потвърдено, че кучетата са чудесно лечебно средство. Поради тази причина ще ви донесат успокоение, в случай че ги приютите в леглото си. Дори когато сте извънредно изнервени и уплашени, в случай че галите кучето си, ще се успокоите.

2. Кучетата дават чувство за протекция и сигурност.

Кучетата могат да ви предупредят за надвиснала заплаха, да ви защитят от нападател или просто да ви вършат компания. Самото схващане за всичко това носи утешение на стопаните даже по време на сън. На подсъзнателно ниво вие знаете, че има някой до вас, който ще ви защищити, в случай че се случи нещо. Това автоматизирано усъвършенства качеството на съня ви.

3. Кучетата обезпечават топлота.

Кучетата вървят със солидно количество четина и топки косми, тъй че към този момент сте разбрали, че са нещо като умалени мечета. Ако живеете на някое по-студено място, където одеялата не правят задоволително добра работа, ето ви решение, което няма да усили сметката ви за тока и сигурно е по-приятно – кучешка прегръдка. Гушнете косматия си другар и се отпуснете в сладостен сън.

4. Кучетата ще ви оказват помощ да заспите по-бързо.

Кучетата са отличен асистент в битката против безсънието, разстройството в съня, кошмарите и прочие. Според изследванията, откакто кучетата оказват помощ за намаление равнищата на напрежението, сигурно ще допринесат за по-бързо преместване в прегръдките на Морфей и пълноценна отмора на мозъка.

5. Кучетата усъвършенстват химията на мозъка.

Кучето е предопределено да бъде най-хубавият другар на индивида. Когато го галите, организмът ви отделя окситоцин – хормон, който има изключителни изгоди за мозъка: носи утешение, усъвършенства оросяването, дава чувство за психическа резистентност.

6. Кучетата облекчават депресивните положения.

Кучетата са постоянно отсреща, когато имаме потребност от тях, по тази причина са идеалното средство да издигнат духа ни, да ни ободрят. От позиция на химията в организма, окситоцинът покачва възприятието на благополучие и задоволство, потиска депресията.

7. Кучетата се борят сполучливо с нарушаванията на съня при дамите.

Ако се тревожите, че кучето ще смути съня ви, недейте! Точно противоположното. Според едно изследване стопаните на кучета (особено жените), които разделят едно легло с домашния си любим, се радват на доста по-здрав и пълностоен сън.

8. Полезно е и за кучетата!

Кучетата се нуждаят от вашата обич. Единственото, което желаят, е вашата обич. Копнеят да бъдат ценени и обграждани с внимание и деликатност. Споделянето на едно легло носи еднообразно огромна наслада както на кучето, по този начин и на притежателя му.

Цветелина Велчева по материали от Bright Side
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР