Редица ограничения срещу COVID-19 в Гърция ще бъдат облекчени. Едно

...
Редица ограничения срещу COVID-19 в Гърция ще бъдат облекчени. Едно
Коментари Харесай

Гърция разхлабва COVID мерките за лятото

Редица ограничавания против COVID-19 в Гърция ще бъдат облекчени. Едно от тях е нуждата от показване на документи за имунизация против ковид.

Документът няма да е необходим за влизане в заведения за публично хранене, магазини за хранителни артикули и други обекти в интервала от 1 май до 31 август. В същия интервал всички ограничавания за броя на хората в заведения за хранене, кафенета, кина, игрища и други публични места ще бъдат отстранени. Това заяви в телевизионно послание гръцкият министър на опазването на здравето Танос Плеврис.

" От 1 юни носенето на защитни маски в закрити пространства ще бъде анулирано. От 1 май в учебните заведения ще бъде отстранено самотестването на възпитаници и студенти ", сподели министърът.

От 1 май единствено неимунизираните служащи ще би трябвало да се подлагат на бързи проби един път седмично. Въведената по-рано санкция от 100 евро за неимунизирани жители над 60-годишна възраст се анулира от 15 април.

" Великден ще се чества при сегашните ограничения с рекомендацията да се носи маска единствено там, където има доста хора ", добави Плеврис.
Източник: econ.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР