Редица нередности на пътя край Своге, където стана тежката катастрофа,

...
Редица нередности на пътя край Своге, където стана тежката катастрофа,
Коментари Харесай

Експерти: Фаталният път край Своге е с много нередности

Редица нередности на пътя край Своге, където стана тежката злополука, са разкрили от Института за пътна сигурност. Организацията разгласява отчет на база на своето изследване след нещастието, лишила живота на 17 души.

Според института главните нарушавания, довели до тежката злополука, са свързани с проектирането на ремонта, осъществяването му и допускането на пътя в употреба. Установено е, че има проблем с износващия слой на асфалта, който не прави положително сцепление с гумите на автомобила.

Също по този начин липсвала дренажна система, а основите на мантинелата били сложени погрешно.
7 огледа, 22 експертизи и над 60 разпитани след нещастието край Своге Разследването към момента не изключва нито една версия за тежката злополука
„ Издадената от платното мантинела, която е принудила водача да се изнесе към осовата линия, второто нещо – мокрото време и неналичието на дренаж. Третото нещо е асфалта с недобро сцепление, бариерата, която е можела да задържи рейса, е определена такава, която може да задържи лек автомобил”, изясни Диана Русинова от института.

Днес от прокуратурата оповестиха, че по случая са назначени голям брой експертизи, които занапред ще откриват дали трасето и мантинелата са отговаряли на изискванията; дали рейсът е бил изправен и дали дейностите на неговия водач са били верни. От държавното обвиняване подчертаха, че изследването на Института за пътна сигурност няма отношение към досъдебното произвеждане.

Автобусната злополука край Своге 7 огледа, 22 експертизи и над 60 разпитани след нещастието край Своге Депутати вземат решение за колани и видеорегистратори в рейсовете Започна ремонт на пътя край Своге, локалните хора не престават с митингите (ОБЗОР) Николай Нанков: Контролът върху мои подопечни структури е трябвало да бъде по-добър Започна ремонт на трасето край Своге, където стана тежката злополука (ОБНОВЕНА) АПИ: Ремонтът на трагичния сектор край Своге стартира на следващия ден „ Трейс ” ремонтира пътя Своге – София с изключение на сектора с тежката злополука Продължават митингите, предизвикани от злополуката край Своге Отново митинг в Своге, хората не са задоволени от оставките в кабинета Валентин Радев, Нанков и Московски подадоха оставки (ВИДЕО) Лиляна Павлова: Трябва да бъдат разследвани всички виновни за случая край Своге Следователи взеха проби от сектора на случая с рейс край Своге Премиерът изиска три министерски оставки поради нещастието край Своге Татяна Дончева: Лакомията и нелепостта ни водят като нация Експерти: Пътят край Своге е „ антистроителство ” Зам.-кметът на Своге: Мантинелата на съдбовния завой не е сложена от нас Остава тежко положението на три дами в „ Пирогов ”, потърпевши при случая край Своге Спират придвижването на пътя Своге – София през днешния ден денем Затварят пътя от Своге до София за ден За следващ ден жителите на Своге на митинг
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР